StoryEditorOCM
Zanimljivostifilmska priča

Drnišanka Anatacha plače i dan nakon ‘Supertalenta‘: Majka mi se nije javila ni nakon nastupa, dida i baba su presritni!

Piše Mirela Goreta/SD
4. listopada 2021. - 17:35

Već izbor pjesme “I"ll Never Love Again”, koju u originalu pjeva Lady Gaga na kraju filma “Zvijezda je rođena” dao je naslutiti kako se na pozornici "Supertalenta" Nove TV pojavila iznimna kandidatkinja.

A hrabrost pri odabiru pjesme 18-godišnja Drnišanka Anatacha Filimone Kević Zandamela ubrzo je i opravdala briljantnom izvedbom, osvojivši za svoj emotivan nastup zlatni gumb najstrože članice žirija Martine Tomčić zahvaljujući kojemu se izravno plasirala u polufinale nadmetanja.

Martinu je Anatacha zapravo oborila s nogu, baš kao i ostale članove žirija i publiku u studiju, koja je gromoglasnim pljeskom u više navrata jasno dala do znanja što misli o njezinoj izvedbi.

image
Anatacha i Martina Tomčić u zagrljaju na pozornici "Supertalenta"
Nova TV PRESS


Malo je bilo i onih pred malim ekranima, kojima Anatascha svojom dirljivom izvedbom nije izmamila suzu u oku, a zaplakala je i Martina.

"Ne znam što si mi napravila, ja se još uvijek ne mogu sabrati. Imaš nekakav talent koji nije nužno vezan uz pjevanje, a to je da svojim glasom prenosiš nekakvu vrstu boli do razine da se ne mogu sabrati da nešto suvislo kažem", rekla je Martina prije nego je zagrlila Anatachu na pozornici.


"Nakon nastupa nisam mogla vjerovati što se dogodilo. Bila sam šokirana! Toliko sam bila sretna. Od žirija su komentari bili predivni, a u isto vrijeme jako smiješni posebno od Davora.

Moji djed, baka i tetka bili su oduševljeni i također cijeli moj grad i ljudi koji me poznaju bili su u šoku. Apsolutno svi", komentirala je Anatacha nakon emitiranja druge epizode “Supertalenta”, u kojoj se i sama rasplakala nakon osvajanja zlatnog gumba.

Suze su joj, kazala nam je jutro poslije, ponovo krenule dok je gledala vlastiti nastup na televiziji.

Mobitel pregorio od poziva

“Čim je krenulo, kad je završila reklama, odmah sam počela plakati”, veselo nam je rekla Anatacha govoreći kako joj je mobitel "pregorio" od poziva čestitara i poruka podrške.

Među njima su bili i djed baka, otac, najbolja prijateljica, brojni znani i neznani...

"Još kad me dočekaju u školi... Uh! Na Facebooku i Instagramu dobila sam toliko followera, toliko poruka... Prepuno, nisam znala gdje ću prije.

I sve redom pozitivne reakcije, bilo je jako malo "hejta" (op.a. mržnje)", otvoreno će dobitnica zlatnog gumba.

Glazbeni talent, ističe, nije svojstven samo njoj - lijepo pjevaju i njezina sestra Anatalia, kao i polusestra joj Julia, koja živi u Africi.


Nikad se nisu vidjele uživo, ali su komunicirale putem mobitela na kombinaciji španjolskog i portugalskog jezika.

"Nas je zapravo sedam. Sestra i ja živimo ovdje, a u Mozambiku imam još dva polubrata i dvije polusestre, dok jedan polubrat živi u Češkoj", otkriva Anatacha.

Maturanticu Srednje škole "Braća Radić" u kojoj se obrazuje za prehrambenog tehničara, a koja s tri godine mlađom sestrom živi u učeničkom domu u Kaštel Štafiliću, život nije mazio.

Odrasla je u Drnišu, u nesređenim obiteljskim prilikama. S roditeljima - majkom Gordanom Kević i ocem Philimonom Zandamelom, priznala je to i u emisiji, nema dobar odnos.

Majka je, dodala je, uz to nije podržala ni u prijavi za "Supertalent", jer bi, da je to bila u prilici učiniti, stala puno ranije pred njegov žiri. Ovako je morala čekati punoljetnost... Majka joj se nije javila niti nakon emitiranja "Supertalenta".

"Sestra je nazvala i pitala je li gledala, rekla je samo:"Jesam". I to je to. Realno, nije rekla ništa. Mene nije nazvala.

Dida i baba jesu, oni su presretni, oduševljeni. Zvao me i tata, koji je trenutno u Zagrebu, i on je bio cijeli u stilu: "Vau!!!", nasmijano će Anatacha. Već u emisiji iskreno je progovorila o odnosima u obitelji...

"Najteži period u mom životu je bio kad sam s 15 godina saznala kako bih trebala ići u dom za nezbrinutu djecu sa svojom sestrom zato što nismo imali osnovne uvjete za život i moje financijsko stanje nije bilo dobro. Jako mi je žao što nemam dobar odnos s roditeljima, kad vidim drugu djecu kako se slažu sa svojima, bude mi žao.

Ne mislim da se naš odnos može popraviti, ne znam uopće kako bih na to odgovorila", izjavila je Anatacha poručivši drugim roditeljima: "Čuvajte svoju djecu, čuvajte ih, nemojte ih tući jer vam se dijete neće povjeriti u svakom trenutku".

Obiteljske (ne)prilike

U kakvim je uistinu obiteljskim (ne)prilikama živjela Anatacha je malo i rekla, kazali su nam Drnišani, koji o njoj i njezinoj sestri govore u superlativima usprkos, s razumijevanjem će, činjenici što su odrastale u teškim obiteljskim okolnostima, pa je prava sreća što su izrasle u djevojke kakve su danas.

Njihova majka Gordana, govore nam, nikada nije imala nekakav stalan posao, proteklih je godina uglavnom bila angažirana na javnim radovima (trenutno u Oklaju), a otac im je Philimon Zandamela, poznatiji kao crni pastir Filip iz drniškog kraja (inače iz Mozambika), koji je u javnosti ostao upamćen nakon davnog gostovanja u Knjazovoj emisiji “Mjenjačnica” gdje se "zamijenio" s Blankom Vlašić.

Philimon je u Hrvatsku iz Mozambika stigao kao pirotehničar izraelske tvrtke “Mavarin”. U Drnišu je upoznao Gordanu s kojom je dobio dvije kćeri, ali su se i razišli.

Nakon njegova gostovanja u Knjazovoj “Mjenjačnici” zaredali su se incidenti - jednom prigodom pronađen je s dvije ubodne rane od noža u trbuhu nakon čega je policija ustanovila da se pokušao ubiti, a isto je pokušao još jednom 2008. godine kad je popio sumpornu kiselinu iz akumulatora.

Drugom prigodom je teško stradao pri padu s mopeda, kojega je vozio s 2,8 promila alkohola u krvi, a šibenska policija za njim je intezivno tragala kad je pobjegao iz šibenske bolnice gdje je boravio mjesec dana zbog uznapredovale tuberkuloze pluća.

Liječnici su njegov bijeg tada prijavili policiji koja je upozorila sve snage na granicama da obrate pažnju na odbjeglog pacijenta, jer se sumnjalo da je ilegalno pobjegao u Češku gdje je imao djevojku.

image
Anatacha Filimone Kević Zandamela
 
Nova TV PRESS


Tachi, kako od dragosti Anatachu zovu njezini bližnji i prijatelji, i njezina sestra izrasle su u prekrasne mlade djevojke, a svoj su mir pronašle tek u učeničkom domu u Kaštelima.

Talentirana dobitnica “Supertalentovog” zlatnog gumba nije za svojega predstavljanja u emisiji skrivala koliko joj je bilo teško odrastati u sredini iz koje je potekla, a otkrila je i kako je, tijekom školovanja, zbog svoje boje kože doživjela vršnjačko nasilje.

Sve mora sama

"Ja sam umorna što sve moram sama. Moj život u Drnišu nije bio dobar niti kroz djetinjstvo niti sada. Imala sam mnogo loših trenutaka, bila sam maltretirana u osnovnoj i srednjoj školi zato što sam druge boje kože i imam drugačiju kosu. Jedino smo moja sestra i ja mulatkinje u mom gradu i mislim da taj grad nije za mene", iskreno je rekla Anatacha, velika obožavateljica pjevanja i plesa.

Još kao petogodišnjakinja pridružila se crkvenom zboru u Drnišu, postavši tako njegova najmlađa članica, pohađala je i glazbenu školu, te prije dvije godine nastupala na Domijadi.

Nikada je, veli, nitko nije podučavao pjevanju, samouka je po pitanju vokalne tehnike, a i za nastup u “Supertalentu” je "navježbala pjesmu otpjevavši je svega nekoliko puta".

image

 
Nova TV PRESS


Bez obzira na iskustvo pjevanja pred publikom Anatacha, svaki put kad stane pred mikrofon, osjeća veliki strah. Na “Supertalentu” je, kaže, "imala najveću tremu ikad u svom životu", no to je nije spriječilo da oduševi publiku i žiri, te ujedno dobije zlatni gumb njegove najdraže joj članice.

"Moj omiljeni član žirija je Martina Tomčić. Mislim da ona prepoznaje pravi talent i ima pravo biti stroga. Mora netko i to. Volim je također jer je iskrena.

U njoj vidim jednu plemenitu i iznimno talentiranu ženu i njezin komentar mi najviše znači", izjavila je nakon nastupa Anatacha otkrivši kako je "uvijek maštala o zlatnom gumbu".

Poruke podrške: 'Cura stvarno liječi glasom'

“Nadam se da je tvoja mama gledala i da ju je sad sram... a ti si pokazala svoju snagu i ljepotu duše... to je pjevanje i nastavi dalje sa puno snage...”, “Predivna, skromna i lijepa djevojka... bravo Anatachi... bravo i za Martinu... stvarno je cura zaslužila... sretno joj dalje u životu”, “Kad ti obitelj vrata zatvori... pogledaj u nebo i pusti glas... jer svi putevi su tvoji. Prekrasno i savršeno... bravo”, “Nekako sam imala predosjećaj da bude Martina stisnula. Cura stvarno liječi glasom”, “Kapa do poda ljepotice… ovo se zovu emocije, a mnoge si dirnula svojim nastupom do samoga kraja pa i mene… svu sreću svijeta ti želim i samo hrabro naprijed”, samo je dio brojnih poruka podrške i pohvala upućenih iznimnoj Drnišanki među kojima se potkrala tek pokoja zlobna u stilu “žiri je pao na tužnu životnu priču, pa je zato osvojila zlatni gumb”.

"Da znaju samo djelić njezina života posramili bi se i nikada se ne bi usudili pomisliti nešto takvo, a kamoli izreći. Mogla je ona u emisiji svašta reći, ali nije.

Još je dijete, ali je izgovorila prekrasnu poruku svim roditeljima. Sve je jasno"
, rekla nam je jedna Drnišanka, dobra poznavateljica prilika u obitelji Kević - Zandamela.

Želi biti poput Whitney

Jedna od najvećih želja talentirane Drnišanke je odlazak u Mozambik kako bi upoznala polubraću i polusestre, te ostale članove obitelji s očeve strane.

Iako je proživjela iznimno teške životne trenutke i ponekad se osjeća kao da je sama na svijetu, velika podrška joj je najbolja prijateljica Marija Matić.

Utjehu pronalazi u glazbi, a njezin najveći glazbeni uzor je Whitney Houston. S jednom od njezinih veselijih pjesama (još nije odlučila) planira se predstaviti u sljedećem izdanju “Supertalenta”.

"Ona je diva, mislim da je njezin glas predivan. Njezin me život inspirirao, volim njezine pjesme i slušam je. Žao mi je što je ne mogu upoznati, ali jednog dana želim biti poput nje".

17. srpanj 2024 06:34