StoryEditorOCM
ZanimljivostiZLATNI STUDIO 2023.

Antonija Blaće: ‘Moja je novogodišnja želja da se svi kolektivno prosvijetlimo‘

Piše Klara Rožman/JL
9. siječnja 2023. - 09:23

Iza Antonije Blaće, RTL-ove voditeljice, doista je udarnička godina. Simpatična Dalmatinka koju gledatelji vole zbog njezine spontanosti, snalažljivosti, topline i duhovitosti kojom zrači pred televizijskim kamerama, 2022. godinu pamtit će po radu na televizijskim projektima "Masked Singer", "Gospodin Savršeni" i "Dođi, pogodi, osvoji!", te, naravno, po nominaciji za Zlatni Studio u kategoriji najbolje televizijske voditeljice/voditelja. Ne čudi stoga da je Antonija prve dane nove 2023. godine odlučila provesti odmarajući se i spremajući se za nove poslovne izazove. Da su je čitatelji Jutarnjeg lista svojim glasovima "poslali" u drugi krug najveće medijske nagrade doznala je tako tijekom šetnje sa svojim ljubimcem, psom Čarlijem kojeg je sa suprugom udomila prije nekoliko godina.

Što Antonija, osim šetnje, radi kad ne radi?

- Pravo da vam kažem, kad sam slobodna, najviše se volim ušuškati i napraviti nadoknadu serija i filmova pa "bingam" do granice izdržljivosti. To mi je najdraže, ali onda me uhvati grižnja savjesti pa krećem opet s pročišćavanjem stvari doma, organiziranjem, preslagivanjem knjiga koje "vukljam" sa sobom iz stana u stan, pa ogladnim, pa kuham i smišljam recepte potencijalno za novu knjigu, ili nove projekte i onda na kraju bacimo dugu šetnju jer "lovimo" korake - otkriva televizijska voditeljica koja je i Novu godinu dočekala u svojevrsnoj šetnji.

- Bio je to slalom po gradu. Ono, središ se "casual", ali se ipak središ i kreneš u đir po gradu, pa gdje te odvede. Uvijek nekog sretneš, a ove godine je predivno bilo na Silvestrovo u Zagrebu jer je bilo toplo. Svi su bili na ulicama, vladala je neka vedra atmosfera. Trgovi su bili prepuni veselih ljudi. Divim se ponekad koliko su se Hrvati kadri veseliti - kaže Antonija koju pitamo boji li se Čarli petardi i vatrometa.

- Imali smo sreće dosta s tim, jer nije baš plašljiv, ili se pravi hrabar pred nama. Ali nema šanse da bih ga samog ostavila dok se puca na sve strane. Super mi je da su se gradovi odrekli vatrometa u ime životinja, ali čini mi se da bi većina životinjica pretrpjela taj jedan vatromet u odnosu na milijun petardi i privatnih vatrometa i raketa. Bio je, dakle, i Čarli s nama po gradu, a kad je krenula "grmljavina" u ponoć, malo smo se sakrili u jedan haustor i čekali da prestane - priča Antonija koja nema nekih velikih novogodišnjih želja.

- Naravno, ako ne računamo želju da se kolektivno prosvijetlimo - uz smijeh dodaje voditeljica.

Kakvi su joj poslovni planovi za 2023.? Zna li već u kojim ćemo je televizijskim projektima moći gledati?

- Nastavljamo snimanje game showa "Dođi, pogodi, osvoji!", to je sve što zasad mogu reći (smijeh). A za druge projekte - znate kako mi na televiziji kažemo: "Uskoro!" - govori Antonija koja je i autorica knjige o mršavljenju "Ljeto bez parea". Je li i ona, poput većine, tijekom blagdana skupila poneki kilogram viška i na koji će ih način skinuti?

- Normalno da jesam. Zato sam i napisala knjigu da, kad zapnemo, znamo što nam je činiti i to na lagan i nekompliciran način. Doduše, nisam ove godine "propupala" kao dosadašnjih godina što znači da knjiga "radi" (smijeh). Ma bit je samo u tome da se trebaju promijeniti loše navike i pogled na hranu - objašnjava Antonija koja je zahvaljujući glasovima naših čitatelja u jakoj konkurenciji ušla u drugi krug Zlatnog studija. Koliko joj to znači?

- Baš mi znači, neću vam lagati. Hvala svim čitateljima i gledateljima! - poručuje Antonija.

25. travanj 2024 09:40