StoryEditor
Zanimljivosti'NISMO SE OPROSTILI...'

'Sebi sam postavila ultimatum: Ili ćeš nastaviti živjeti ili se možeš odmah baciti s četvrtog kata!': Vesna Dragojević otvorila dušu i ispričala kako joj je nakon Oliverove smrti

Piše Gloria
11. travnja 2019. - 13:56

"Oliverova borba za život trajala je točno 357 dana, a ja sam ih preživjela samo zahvaljujući tabletama za smirenje. Nisam mogla spavati, jesti, normalno funkcionirati...

Dok je ležao u bolnici, uz njega sam bila od jutra do mraka. Dva mjeseca nakon njegova sprovoda sama sebi sam postavila ultimatum: “Ili ćeš nastaviti živjeti, ili se možeš odmah baciti s četvrtog kata”. Dio moje terapije bilo je i preuređenje stana" - ispričala je Vesna Dragojević u vrlo emotivnom intervjuu za Gloriju, gdje je prvi put, devet mjeseci nakon smrti supruga, za kojim je tugovala cijela dtržava.

Upitana kako se osjećala kad je doznala da Oliver ima karcinom, Vesna je ustvrdila:

"Cijeli svijet mi se srušio. Po zanimanju sam medicinska sestra i u deset godina rada u bolnicama u Dubrovniku i Splitu nagledala sam se puno takvih slučajeva koji su uvijek završavali najgorim ishodom. Oliverova dijagnoza je za sve nas bila šok. Izuzev kašlja, koji je čest kod dugogodišnjih pušača, nije imao nikakvih tegoba.

Štoviše, bio je u odličnoj formi: rekreativno je igrao nogomet, imao je dobar apetit, a čak je i izgledao vrlo svježe. U životu je samo jednom imao ozbiljnijih zdravstvenih problema - kada je 2003. doživio lagani moždani udar, od kojeg se oporavio u ekspresnom roku. Od tog dana više nije popio kap alkohola, a u međuvremenu se i nekoliko puta ostavljao cigareta, koje su mu bile jedini porok."

Vesna je otkrila i kako je Oliveru karcinom otkriven slučajno.

"Te je godine imao jednu rutinsku operaciju koja je prošla bez ikakvih problema. No kad je naša obiteljska liječnica poslije slagala njegovu medicinsku dokumentaciju, uočila je da mu je nizak hemoglobin u krvi, što je u starijih muškaraca obično znak ozbiljne bolesti.

Kako mu k tome nikako nije prolazio kašalj, koji ga je mučio od početka ljeta, djeca i ja smo ga nagovorili da ode na pregled. No bili smo uvjereni da je u pitanju samo jači bronhitis. Čim mu je napravljen rendgen pluća, upućen je na CT koji je potvrdio da se radi o raku..." - prisjetila se najtežih trenutaka u razgovoru za Gloriju.

Upitana jesu li se uspjeli oprostiti, Vesna Dragojević je ustvrdila:

"Ne. A i ne znam kako bi to trebalo izgledati. Kako reći da je kraj, da je sve gotovo... Večer prije njegove smrti pozdravili smo se na isti način kao i svaki put u tih mjesec dana dok je ležao u bolnici. Poljubila sam ga i rekla mu da se vidimo sutra, a on je samo blago kimnuo glavom.

Unatoč njegovom teškom stanju, ni po čemu nisam mogla naslutiti da je to naš zadnji susret, što me kasnije mučilo jer sam inače vrlo intuitivna. Uoči jednog njegovog puta sanjala sam da mu je nešto palo na automobil - što se idući dan uistinu i dogodilo. Vozio je iza kamiona iz kojeg je iskliznula neka posuda. Izbjegao ju je u zadnji tren."

Sin Davor joj je javio da je umro, zvali su ga iz bolnice.

"Nema načina da se pripremite za takvu bol. S Oliverom sam provela najveći dio svog života, skupa smo bili od moje devetnaeste godine i s njegovim je odlaskom nestao velik dio mene. Znam da bi on osjećao isto da sam ja otišla prije njega. I uvjerena sam da više nikada ne bi zapjevao." - zaključila je Oliverova supruga. 

 

13. svibanj 2021 14:45