StoryEditorOCM
Lifestylemate sučić

Zbog ovog mladog chefa sve više ljubitelja dobre hrane i kapljice vozi kroz dalmatinski krš u zaleđe Šibenika: ‘Sva naša jela su domaća i moderna...‘

Piše Šibenski.hr
26. studenog 2021. - 15:04
Svi naši proizvodi su domaći, uzgojeni na našem OPG-u, kaže Mate Sučić, kuhar i vlasnik konobeScreenshot/HRT

U zaleđe Šibenika, u Mirlović Zagoru, zbog jednog mladog chefa dolazi sve više ljubitelja hrane. Privlači ih tradicionalnim jelima, pripremljenima na moderan način, donosi HRT.

Kune se u lokalno, pa gostu posluži ono što raste i pase u Zagori. Ima ona što ponuditi, složit će se i kuhari i gurmani.

- Svi naši proizvodi su domaći, uzgojeni na našem OPG-u, kaže Mate Sučić, kuhar i vlasnik konobe.

Za gastronomiju kažu da je pokretač domaće proizvodnje.

- Uberemo svježe ujutro i popodne je već na stolu - gosta dočeka apsolutno svježa namirnica, kaže.

A gosti to cijene! Pa ono čega sam nema - nabavi kod susjeda. "Umrežen" je sa svim lokalnim OPG-ovcima, pa i oni lakše svoj proizvod prodaju.

Predstavlja, promovira i čuva u svojoj konobi lokalnu gastro baštinu, ali je, ističe, i prilagođava 21. stoljeću.

- Dajemo ipak jedan "touch", jedan "twist" modernog, da osjeti da je nešto drugačije. Iz te namirnice izvlačim sto posto, što se kaže, a da je na prvu okus "boom", objašnjava Mate.

image
Chef Mate Sučić
Screenshot/HRT

Enogastro baština, znaju i Drnišani, najbolji je promotor destinacije. Zato se i hvale njome na sva usta.

- Ona je, mogli bismo tako reći, svojevrsni mamac za veliki broj turista, kaže iza HRT i Ivana Menđušić, direktorica TZ-a Drniša.

- Ovdje ne govorimo samo o drniškom pršutu, već i o dalmatinskoj panceti, pečenici, dalmatinskoj janjetini, našoj poznatoj peki, dodaje.

A zbog jela s potpisom voze mnogi kroz ljuti dalmatinski krš...

25. travanj 2024 06:14