StoryEditorOCM
LifestyleVeselje na klizalištu

Završila 4. Šibenska zimska olimpijada: Jurini jazavci osvojili zlatnu medalju, ali su s dječjim šampanjcem nazdravile sve ekipe

Piše Šibenski.hr
15. siječnja 2022. - 20:12
 
Na klizalištu "Vitićevo more" danas je održana 4. Šibenska zimska olimpijada, dječje natjecanje u klizanju.Voditelj klizališta Ivan Musić podsjetio je kako se u natjecanje uključilo pet ekipa: Ledeni zmajevi, Dajanine dive, Drvosječe, Faustovi feniksi i Jurini jazavci. Natjecanje je otvoreno igrom sakupljanja čunjeva, uslijedile su igre klizanja unatrag i klizanja u dalj na jednoj nozi te utrke vlakića.
 
Feniksi su od početka nametnuli jak tempo i bili u vodstvu, no ostale im ekipe nisu dozvolili da se ozbiljnije odvoje. Prije završne štafete svaka je ekipa trebala odabrati po jedan plesni par, a natjecanje u plesu bodovalo je peteročlano povjerenstvo: najviše bodova (10) osvojila je ženska ekipa Drvosječe, dok su Jazavci Tonko i Karlo sjajnom izvedbom zaradili 8 bodova, preuzeli vodstvo od Feniksa i izborili mjesto u finalnoj utrci.
 
Poredak uoči utrka za medalje je bio slijedeći:
  1. Jurini jazavci (Tonko, Luka, Pero, Darija, Antea, Karlo) - 26 bodova
  2. Faustovi feniksi (Mihael, Mario, Jakov, Jonah Roko) -25 bodova
  3. Drvosječe (Megi, Lara, Anika, Ivana, Marcela, Roza) -23 boda
  4. Dajanine dive (Lucija, Ema, Mak, Marta, Barbara, Maša) -23 boda
  5. Ledeni zmajevi (Marko, Arijan, Ardijan, Roko, Anja, Anamarija)- 16 bodova
Borba za medalje odlučivala se štafetnom utrkom. Drvosječe i Dive klizale su za broncu i u neizvjesnoj utrci do medalje su doklizale Dajanine dive.
 
U Dramatičnom finalu između Jazavaca i Feniksa nakon nekoliko preokreta kroz cilj su prvi prošli Jurini jazavci.
 
Po završetku natjecatelji su dobili zaslužene medalje, međusobno si čestitali i potom svi zajedno proslavili uz (dječji) šampanjac u garderobi klizališta.
 
 
Zadnji ovosezonski dan klizanja u Šibeniku je u nedjelju 16. siječnja.
 
 
18. travanj 2024 03:05