StoryEditorOCM
LifestyleZvijezde sklone Šibeniku

Za njima se u 2016. dizala prašina

28. prosinca 2016. - 20:13

Zvijezde su u godini na izmaku bile sklone Šibeniku. Krešimirov grad otkrila su svjetska imena. Istodobno, nije mali broj nadarenih Šibenčana koji su trasirali put k zvijezdama. Evo našeg izbora…

ŠIBENSKA ZVJEZDANA PRAŠINA

1. BRAD PITT – Dolazak svjetski popularnog holivudskog glumca u Šibenik napravio je neviđen (medijski) šušur i neprocjenjivu reklamu našem gradu. Brad je, istina, stigao bez Angeline, ali je društvo u kojem je guštao u Šibeniku (Nikola Bašić, Željko Belamarić, Branko Baica, Jean Paul Uldry) dalo dovoljna "mesa" za intrigantne tekstove o potencijalnom ulaganju u Zablaće. A kad se po njegovom povratku u SAD saznalo za bračne probleme, priča o Bradovom dolasku se pretvorila u pravu malu sapunicu. Slavni se glumac obećao vratiti, pa možda priča dobije i nastavak!?
2. BONO VOX – Pod nešto manjom lupom prošao je posjet još jedne svjetske zvijezde. Frontmen čuvenog irskog rock benda U2 Bono Vox probao je, poput Brada Pitta, u tišini "sletjeti" na Zlarin. I makar su Zlarinjani za Bona kazali da se "ponaša ka' domaći čovik" nije mogao, a ni želio izbjeći fotografiranje. Rado se i strpljivo upoznavao s gotovo pola Zlarina. A da nije ostao ravnodušan na ljepotu malog šibenskog otoka, naše spize i glazbe, govori provjerena informacija ruke, po kojoj je (i on) obećao doći ponovno. Zlarinjani, pak, najavljuju da je Bonov nastup na malonogometnom turniru idućeg ljeta gotova stvar!
3. MAKSIM MRVICA – Nepregledna je zvjezdana prašina koja se diže iza ekstravagantnog pijanista svjetskog glasa. A on nije kazao „ne“ zovu zavičaja. Svejedno, radilo se o dobrotvornom koncertu u Šibenskom kazalištu ili članstvu u Savjetu za revitalizaciju otoka Žirja, odakle su korijeni njegove obitelji. I nije baš jednostavno spojiti žirajsku rivu i slavnu bitnicu s titulom počasnog građanina milijunskog kineskog grada Chongginga. Još će nam Kinezi i oteti nadarenog šibenskog bodula!


NOVA LICA

1. DUJE KODŽOMAN – Iskričavi šibenski dizajner "isplovio" je u medijski prostor nakon ceremonije otvaranja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu. U oko su tada svima upali "bodljikavi svemirci", u koje su bili odjeveni volonteri Igara koji su predvodili sportaše iz zemalja sudionika. S obzirom da jena jednom natjecanju izabran u 20 najperspektivnijih dizajnera svijeta, njegovi pravi uspjesi vjerojatno tek slijede.
2. JASSNA JOZIĆ – Glumački i pjevački talent ove Hercegovke šibenskih korijena "iskočio" je iz hrvatskog estradnog "škafetina" u prvom originalnom hrvatskom mjuziklu "Pacijenti". Nekadašnja je novinarka Radio Šibenika i pjevačica grupe "The Living Room" prošla tri kruga audicija i između 300 glumaca, pjevača i plesača dobila zapaženu ulogu Irme. "Pacijenti" su od prve položili kod publike i, nema sumnje, Jassni "otvorili vrata" za nove uloge.
3. ZRINKA MAGAZIN – Talentirana Šibenka dobila je nagradu Međunarodne federacije fotografske umjetnosti za fotografiju „Sirota“. Zrinkin je rad pohvaljen na Međunarodnom foto-salonu u Čakovcu u konkurenciji 4500 fotografija, koje je snimilo 222 autora.S obzirom da joj je fotoaparat u ruci gotovo 24 sata dnevno, nema sumnje da će Zrinka snimiti još koju "Sirotu". Fotografiju s pričom, težinom i emocijom.

CURE S NASLOVNICE

1. MAJA SPAHIJA
– Bivša je missica (i dalje) nezaobilazna kad su u pitanju događanja bilo koje vrste u Šibeniku. Od modnih, humanitarnih do sportskih. Još kad se zna da na poslu često navlači i građevinsku kacigu... Za razliku od nekih missica, koje smo gotovo i zaboravili, Maji nimalo ne smetaju svjetla reflektora.
2. IVA PETRINŠAK – Nije nastavila niz missica iz naše županije, no ova je cura iz Jezera i prije ovogodišnjeg izbora za Miss Universe Hrvatske "zapela za oko". Zato, ne vjerujemo da će Iva ostati neprepoznata u manekenskim vodama.
3. IVANA LOVRIĆ – Mlada pjevačica zagrebačkog benda Roko sve više "posjećuje" novinske stupce. Zbog atraktivnog glasa, ali i stasa. Na sceni se prvi put pojavila prije četiri godine u duetu s Lukom Nižetićem, no glazbeni je uspon počela tek osnivanjem benda, koji danas puni klubove diljem Hrvatske. Naravno, zbog Ivane.

GLAZBA

1. MARKO ŠKUGOR – Šibenski slavuj je u ovoj godini nizao uspjeh za uspjehom. Izdao je svoj prvi nosač zvuka "Dalmatinska vilo", postao apsolutni pobjednik na "Šansoni" s trećim mjestom po ocjenama žirija i prvom nagradom publike, snimio duet s Oliverom Dragojevićem... Ništa manje od Markovih solo nastupa nisu zapaženi oni sa "Četiri tenora". Jednom riječju – godina za pamćenje.
2. SKRADINKE – Sjajne cure iz Skradina već su godinama najbolja ženska klapa ne samo na šibenskom području, nego jedna od najboljih u Hrvatskoj. Kvalitetu su iznova potvrdile novim nosačem zvuka pod nazivom "Kad ti tilo opet pridam", koji su uspješno promovirale u Zadru i Splitu. Uskoro ih očekuje i ona zagrebačka.
3. MIŠO KOVAČ – Bilo je, vjerovali ili ne, i onih Šibenčana, koji su prigovarali gradskim ocima i Turističkoj zajednici grada Šibenika što su na šibenski blagdan sv. Mihovila organizirali koncert legendarnog šibenskog brka Miše Kovača! Kao da nisu shvaćali kako, kad je Mišo u pitanju, nije važno što on ne može više dohvatiti ni ton "f", a kamoli kao nekad impresivni tenorski „b“, već karizma Dalmatinca, koji nosi lančić oko vrata. Pred Mišom su prije koncerta gotovo na koljenima klečali brojni obožavatelji. I potvrdili ispravnost razmišljanja u stilu "2Kad već nema Vice i Arsena, logično je da veliku obljetnicu obilježi koncert treće i jedine žive glazbene legende!"

16. travanj 2024 21:34