StoryEditor
LifestyleVAŽNO JE

Vijesti neće pobjeći, prestanite nositi mobitel u wc! Koronavirus se širi i fekalijama, čim uđete u kuću poduzmite ove važne korake i to svaki dan

Piše Silvana Uzinić
14. ožujka 2020. - 11:26
Ilustracija/Shutterstock

Ajmo malo ponoviti ono što smo možda u ludilu vijesti o koronavirusu prečuli, a tiče se gotovo svih nas. Dakle, COVID-19 se zadržava danima na nekim površinama. Tako na papirnatim novčanicama poživi dulje nego na kovanicama, ali već bismo i bez ovog nesretnog virusa morali znati da je nakon baratanja novcem dobro oprati ruke.

Međutim, vjerojatno su mnogi izignorirali upozorenje da se virus zadržava i do devet dana na staklu, plastici i metalu, pa prema tome i na mobitelima te tabletima.

Zato je ozbiljna preporuka stručnjaka da ih trebamo dezinficirati gelom za dezinfekciju i to svaki dan, a naročito nakon povratka kući!

A još važnije je da ga prestanemo nositi u WC, jer su stručnjaci iz Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti otkrili da je virus prisutan i u stolici pa se, dakle, itekako prenosi s fekalijama.

Ovo bi moglo biti osobito važno za djecu i tinejdžere.

Internetom kruži pošalica za koju kažu da je iz Češke, što ne možemo provjeriti, a glasi ovako:

"Djeco, perite ruke da ne dobijete koronavirus. Od njega nećete umrijeti, ali na infektivnoj klinici nema WiFi-ja, a to nećete preživjeti!".

#MOBITELI I KORONAVIRUS#MOBITELI NA WC-U

Izdvojeno