StoryEditorOCM
LifestyleVažno je biti u Šibeniku

U petak počinje 15. Srednjovjekovni sajam

Piše Šibenski.hr
3. rujna 2019. - 16:15

Ovog vikenda, od 6. do 8. rujna, u Šibeniku se održava 15. Srednjovjekovni sajam. Program ovogodišnjeg sajma danas su u Uredu gradonačelnika predstavili zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za pripremu Sajma, te članovi Povjerenstva: Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika, Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika grada Šibenika, Vlasta Mesić, tajnica Udruženja, predstavnik Gradske straže Mate Žurić te Ante Glavurtić iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

„Srednjovjekovni sajam u Šibeniku slavi svoj mini jubilej, budući da je pred nama 15. izdanje ove manifestacije. Cilj Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku je očuvanje materijalne i kulturne baštine grada Šibenika. Povratkom u prošlost želimo oživjeti stare tradicijske vrijednosti te prikazati vrijednu baštinu, ne samo grada Šibenika već i svih naših gostiju, kroz tradicijske običaje, ples i zabavu. Pozivam sve sugrađane i njihove goste koji borave u našem gradu te ugostitelje i hotelijere da iskoriste priliku te posjete Sajam.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole istaknuo je kako je Srednjovjekovni sajam jedna od najdugovječnijih manifestacija, a ovogodišnja svečanost otvorenja održat će se u petak, 6. rujna s početkom u 20 sati na Trgu Republike Hrvatske nakon povorke postrojbi koja kreće sa šibenske rive.

Predsjednik Udruženja obrtnika grada Šibenika Joso Smolić izrazio je zadovoljstvo kvalitetom koju sajam kontinuirano postiže.

Ante Glavurtić iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj kazao je kako na sajmu sudjeluje oko 130 izlagača, predstavit će se povijesne udruge i stare postrojbe iz cijele Hrvatske, a sudjelovat će gosti iz Slovenije. Svi će oni prezentirati svoje vještine u različitim viteškim borbama te izvoditi zabavne programe uz srednjovjekovnu glazbu, ples i različite žonglerske vještine.

Aktivni sudionik Sajma je Šibenska gradska straža koja će i ove godine doprinijeti atraktivnosti programa upriličenjem pomorske bitke, kazao je Mate Žurić iz Gradske straže.

Vlasta Mesić, tajnica Udruženja obrtnika grada Šibenika, iz programa je izdvojila povratak modne revije šibenskih obrtnika „Figurin“, koja će biti održana u subotu 07. rujna na Trgu Republike Hrvatske s početkom u 21,30 sati.

18. travanj 2024 10:15