StoryEditorOCM
Lifestylepaula jeličić

Tko je Dalmatinka koja je posvađala žiri ‘Supertalenta‘? Ima 26 godina, borila se s anoreksijom, a ovo nije očekivala...

Piše Klara Rožman/Jutarnji list
30. listopada 2023. - 17:45

Tko je zlatna djevojka koja je u nedjelju u audicijskoj emisiji ‘Supertalenta‘ Nove TV podijelila i gotovo posvadila članove žirija i koja s tri ‘Ne‘ ide u polufinale zahvaljujući ‘zlatnom gumbu‘ Davora Bilmana?

Bivša splitska balerina koja živi u Londonu pleše od svoje petnaeste godine, a njen moto glasi ‘živi strasno ili nemoj živjeti uopće‘, piše Jutarnji list.

Slijedom toga, kad stupi na scenu, prestaje biti Paula i postaje Pumah, osoba koja je puno snažnija, provokativnija, ekstrovertnija, ozbiljnija, odraslija i vatrenija od Paule Jeličić. Pumah joj je, ispričala je, pomogla i u borbi s depresijom, anksioznošću i anoreksijom koja je trajala četiri godine.

- Nisam se nadala zlatnom gumbu, sve kritike koje sam dobila od Maje Šuput, Martine Tomčić i Fabijana Pavla Medvešeka uvažavam i obećavam im da ću se potruditi da u polufinalu budem još bolja. Jer, uvijek može bolje. No, drago mi je da je Davor Bilman prepoznao kvalitetu u meni. Hvala mu na tome - kaže Paula koja priznaje da je tijekom nastupa na ‘Supertalentu‘ unatoč spretnim plesnim pokretima i akrobacijama s vatrom, osjećala veliku tremu.

- Pomalo sam i sama zaslužna za to, jer uoči svakog nastupa brinem i o najmanjem detalju, jer želim da sve bude savršeno - govori 26-godišnja Dalmatinka koja je s 19 godina preselila u London gdje je upisala plesnu akademiju. Talent 173 centimetara visoke plavuše plesni pedagozi u Londonu brzo su prepoznali, no ona otkriva kako je trikove s vatrom učila i naučila sama. Plesa s vatrom se, govori uz osmijeh, nimalo ne boji, kao ni povremenih opekotina koje tijekom nastupa zahvaljujući adrenalinu niti ne osjeti.

- Vatra mi paše kao element, dobro se osjećam dok plešem s vatrom. Sve što trebam za svoj nastup kupila sam sama: vatrene lepeze, vatrene štapove. Život bez plesa mi je nezamisliv, premda sam plesati počela razmjerno kasno. Prvo sam se kao petnaestogodišnjakinja počela baviti baletom u HNK Splitu, potom sam prešla na suvremeni ples, a posljednje četiri godine u svoje sam nastupe ukomponirala i cirkuske vještine - kaže Paula koja za nastup u polufinalu ‘Supertalenta‘ publici obećava mnogo zabave i puno, puno vatre.

27. travanj 2024 23:46