StoryEditorOCM
Lifestyledr. Irena Bralić druga Šibenska grandeca

Sretna sam što sam se našla u društvu ovih prekrasnih žena koje sa srcem rade svoj posao, vole svoj grad i njegove ljude

Piše Katarina Rudan
8. ožujka 2018. - 11:45

Pedijatrica, docentica na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Šibenčanka doc. dr. sc. Irena Bralić, okitila se titulom "Šibenska grandeca 2018.".

Na svečanosti proglašenja naj-žene između deset jednakih, koja je 7. ožujka održana u prepunom atriju Muzeju grada Šibenika, skulpturu „Cvijet iz kamena“, koju je izradila mlada šibenska kiparica Tijana Mihailović, ovogodišnjoj grandeci uručila je dr. med. Danči Mihovilčević, prva Šibenska grandeca.



- Priznanje je to za moj rad i inspiracija za budućnost. Veliko, veliko hvala mojem gradu Šibeniku. Sretna sam što sam se našla u društvu ovih prekrasnih žena koje sa srcem rade svoj posao, vole svoj grad i njegove ljude. Ovo priznanje želim posvetiti svim mojim kolegicama pedijatricama, jer sve su one grandece u svojim gradovima gdje vrijedno rade i čuvaju zdravlje naše djece, rekla je druga Šibenska grandeca Irena Bralić.

Iako radi u Trogiru srcem je uvijek u svojem Šibeniku. Nije čudo što je izabrana za Šibensku grandecu, jer rodni grad nikad ne zaboravlja i promovira ga gdje god i kad može. Šibenik je, zahvaljujući upravo njoj, postao središnje mjesto okupljanja eminentnih stručnjaka i znanstvenika iz raznih područja medicine koji se bave dječjim zdravljem i odrastanjem.



Autorica je i stručna urednica priručnika za roditelje "Kako zdravo odrastati", sveučilišnog udžbenika "Prevencija bolesti u dječjoj dobi" te sveučilišnog priručnika "Cijepljenje i cjepiva" i humanitarka na čiju je inicijativu i zahvaljujući njenom angažmanu prošle godine višak prihoda od organizacije nacionalnog Tečaja 1. kategorije za pedijatre specijalizante koji je održan u Šibeniku, uplaćen za stipendiranje troje studenata bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Na svečanosti, zbog bolesti ili obaveza, nisu bile četiri nominirane Šibenčanke: Loredna Bohorić, Jasminka Paić, Vinka Karađeole Cvita i Anđa Jelavić. Ostale nominirane Šibenčanke Ivana Kalebić, Rita Rando Baranović, Jadranka Fržop, Anita Aužina i Gordana Pavić.


- Nije nam, vjerujte mi, bilo lako donijeti odluku koja će od ovih dama ponijeti tu laskavu titulu. Sve su ju zaslužile, jer svojim radom, volontiranjem, zalaganjem, čine dobro za zajednicu. Za svoj Šibenik i Šibenčane, rekla je predsjednica Udruge "Volim Šibenik" Diana Ferić.


Ikona stila - Nada Josipa Škarica


Organizatori su publiku obradovali i jednim iznenađenjem. Naime, od ove godine uveli su i proglašenje ikone stila, ili, modne ikone. Prva ikona stila je Šibenčanka Nada Josipa Škarica, koja svakodnevno, desetljećima, prolazi ulicama grada besprijekorno i sa stilom obučena.



- Ovo mi je priznanje izuzetna čast, jer ako te netko proglasi modnom ikonom – nije mala stvar. Volim se lijepo obući, ali ne pratim modu. Moji su ormari puni robe, još ima one iz Trsta. Ali, treba znati složiti kombinacije i ono što je posebno bitno – važni su detalji, rekla nam je Nada.

U prigodnom programu nastupili su Cvita Plazibat s bendom Bloom i Gordana Pavića sa svojom učenicom Lucijom Perina.






 

24. travanj 2024 04:31