StoryEditorOCM
LifestyleANTE VRBAN

Šibenčanin nakon nagrade za najljepšu nekretninu u Europi: ‘Bila je to ljubav na prvi pogled, kao mali sam rekao da ću kupiti taj stan‘

Piše Šibenski.hr
11. studenog 2022. - 21:21

Ugledni šibenski arhitekt Ante Vrban nedavno se vratio iz Londona s čak dvije prestižne nagrade. Riječ je o nagradi ‘‘International Property Awards‘‘ koja se dodjeljuje od 1993.-e, a nagrađuje izvrsnost struke na svim kontinentima. Vrban je nagrađen za najljepšu privatnu nekretninu i interijer javnog servisa. 

Bila je to ljubav na prvi pogled: između balkona na šibenskoj palači Šižgorić i jednog dječaka, danas arhitekta.

- Moj djed je imao brod u Dolcu, to je jedna luka unutar grada, gradska luka gdje je on držao svoj brod. I svako ljeto, svaki svoj slobodan trenutak smo otišli u Šibenik, smo on i ja hodali prema tamo i onda bi mi on kupio tu određenu kiflu i ja sam gledao na rivi tu jednu palaču, to je palača Šižgorić, koja je imala taj jedan predivan balkon, rekao je za HRT Ante Vrban, arhitekt i dobitnik nagrade ‘‘International Property Awards‘‘.

- I ja sam rekao jedan dan ću ja kupiti taj balkon, dodao je Vrban.

I uistinu izrastao je u uglednog arhitekta i kupio stan čim se pružila prilika i preuredio ga, kako snovi iz djetinjstva, ali i povijesno naslijeđe nalažu. Upravo mu je to donijelo nominaciju za prestižnu nagradu ‘International Property Awards‘, a zahvaljujući društvenim mrežama.

- Poslali su nam da li prihvaćamo nominaciju i onda kada ju prihvatite ulazite u taj veliki žiri koji bira, preko 500 ih je bilo ove godine, istaknuo je Vrban.

Njegov šibenski dragulj svojem je gradu priskrbio titulu ‘Najljepše privatne nekretnine‘ u Europi, piše HRT.

17. travanj 2024 18:12