StoryEditorOCM
LifestyleŠibenska pjevačica u usponu

Sara Škugor ide pred oltar!

Piše Petar MIKULIČIN
NIKOLINA VUKOVIĆ STIPANIČEV/HANZA MEDIA
5. prosinca 2016. - 19:41

Da nije ljubavi, ne bi svita bilo! Kao da taj refren stare dalmatinske pjesme u posljednje vrijeme nosi šibensku pjevačicu Saru Škugor i njezina dečka, vaterpolista Tomu Rodina. On se zbog Sare iz francuske Nice preselio u Split. Sara je, pak, zbog Tome napustila zagrebačku estradnu scenu, te otišla južnije, za njim. Sara tvrdi da će uskoro i pred oltar, no ne zaozbiljno! Kad smo dogovarali termin razgovora, upozorila nas je da je u žurbi jer mora ići na probavanje vjenčanice. Nakon toga se, logično, nametnulo pitanje "Kad je vjenčanje!?".
– Još nije vrijeme za to! Razlog probavanja vjenčanice je kampanja mladog šibenskog fotografa Nina Stojića. O cijelom projektu će se više znati kroz određeno vrijeme. Ovo su tek pripreme. Toma i ja smo rado prihvatili njegov poziv i odlučili se okušati u toj ulozi. I barem za potrebe fotografiranja otići pred oltar! – najavila je lijepa pjevačica.

A onda smo krenuli o nešto ozbiljnijim temama, koje u posljednje vrijeme okupiraju njezinu svakodnevicu.
– Najvažnija stvar u mojem životu u posljednje je vrijeme, ipak, završetak prve tri godine fakulteta. Odnedavno sam zagrebačku adresu zamijenila solinskom. Zajedno s dečkom živi u tom lijepom gradiću, u predgrađu Splita. Toma sada igra za splitski Mornar Brodospas. A kakva bih ja bila cura da ne idem za njim!? Glazbena je novost bend koji tamo osnivamo. Sada se napokon mogu u potpunosti posvetiti glazbi – započela je Sara Škugor našu ćakulu na vjerojatno najljepšem šibenskom trgu, onom između Katedrale i Vijećnice.
Posljednja pjesma mlade šibenske pjevačice bila je posebno intrigantna zbog suradnje s američkim reperom Tazom Conleyjem. I za nju je, kao i za većinu dosadašnjih Sarinih uradaka, najzaslužniji glazbeni sastav na čelu s tekstopiscem i producentom Igorom Ivanovićem.
– O mogućnosti suradnje s Tazom nisam doslovno ništa znala, dok Igor preko njihovog zajedničkog prijatelja iz Los Angelesa nije došao na ideju da ga ubaci u pjesmu. Taz je brzo pristao. Bio je vrlo zadovoljan pjesmom. Zahvaljujući novim tehnologijama uspjeli smo zajedno snimiti i pjesmu, i spot, makar se nikad nismo ni vidjeli, ni upoznali! – ispričala je Sara.

S obzirom na fakultetske obveze, Sara je "propustila" prošlo ljeto u glazbenom smislu. Iznimka su bili nastupi s bratom Markom na njegovim koncertima.
– U takvoj situaciji nisam ni htjela forsirati nastupe. Makar sam imala i nekoliko solo-gaža. S bendom, koji sada okupljam, stvari će se sigurno promijeniti. Cilj nam je da spremni dočekamo iduće ljeto – otkriva mlada šibenska zvijezda u usponu.
Za razliku od prošle godine, Sara se nije pojavila ni na Dalmatinskoj šansoni. Na trgu, gdje smo vodili razgovor, krajem kolovoza se nije čuo njezin glas.
– Na Šansonu se nisam htjela prijaviti. U razgovorima sa svojim timom složili smo se da sam izašla iz gabarita šansone. Po meni, ni pjesma "Zaboravi", s kojom sam nastupila prošle godine, nije žanrovski pripadala tom festivalu. A u međuvremenu sam napravila dodatan odmak od Šansone. Inače, obožavam i Šansonu kao festival, i publiku, i atmosferu, i orkestar, i maestra. Na kraju krajeva, tu sam kod kuće – govori Sara Škugor.
U svojoj je kratkoj karijeri 22-godišnja Šibenka publiku navikla na iznenađenja. Od snimanja spota za pjesmu "Zaboravi" u francuskoj Nici, do suradnje s američkim reperom Tazom Conleyjem. Uskoro bismo od Sare mogli očekivati još sličnih glazbenih „izleta“.
– Razlog je jednostavan: ne želim se ograničavati. Kad mi neka dobra ideja padne na pamet, ne oklijevam ni trenutka. Ako je to izvedivo. Zato bih volila da zajedno s mojim producentima nastavim u istom stilu – poručila je Sara.


Muke s vaterpolom

U posljednje vrijeme, htjela-ne htjela, Sara mora pratiti i sport. Preciznije, vaterpolo. Dakako, zbog dečka.
– Vaterpolo pratim otkad sam upoznala Tomu. Najveći mi je problem što ga pod kapicom jedva prepoznam! Znam koji broj nosi, no katkad se izgubim, pa reagiram nepotrebno na neki pogodak ili prekršaj. A onda skužim da to nije bio on – kroz smijeh će Sara.


Duet će se dogoditi

Sara je u posljednje vrijeme u glazbenom zatišju, ali zato brat Marko radi punom parom.
– Upravo je ovih dana predstavljen njegov spot za pjesmu "Samo s tobom sam upoznao ljubav", koju je snimio s Oliverom. Pjesma je toliko lijepa da sam mu u šali rekla da smo je mogli iskoristiti za naš duet. Trenutačno ne razmišljamo o njemu, no vjerojatno će se duet kad-tad dogoditi. Znam da Marko ima svoje mišljenje o glazbenom putu, koji sam izabrala. No, ja se na njemu zasad osjećam ugodno. Što ne znači da brat i ja jednom nećemo zajedno zapjevati pjesmu s tipičnim dalmatinskim prizvukom – u svom će slobodnoumnom (glazbenom) stilu nekadašnja klapašica.

16. travanj 2024 15:32