StoryEditor
LifestyleOd utorka do subote

Večeras otvaranje: prvi Šibenik Spring festival ulične hrane već je prozvan ‘proljetnom adventurom‘!

Piše Šibenski.hr
8. lipnja 2021. - 09:20
Odlična ulična hrana i vrhunske slastice na ŠIBENIK SPRING-u  S2 grupa

Prvi street food gastro festival ŠIBENIK SPRING otvara se večeras u 19 sati i potrajat će do subote 12. lipnja. Održat će se u najljepšem gradskom parku, zelenoj oazi Perivoju Roberta Visianija na koji su svi Šibenčani s razlogom tako ponosni. I prije nego li je započeo, ŠIBENIK SPRING već je prozvan 'proljetnom adventurom', što je samo dokaz da su najveseliji dani prosinca u šibenskom đardinu stekli ime i ugled za koje se čuje.

Organizator festivala je S2 grupa, uz podršku Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika te Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Za sve ljubitelje dobre glazbe festival će 8. lipnja otvoriti poznati hrvatski saksofonist Jakša Jordes, uz pratnju DJ-a Kresh-a, 9. lipnja nastupit će legendarni DJ Matthew Bee, u četvrtak mlađim Šibenčanima dobro poznat DJ Bakula, dok je petak rezerviran za šibensku legendu DJ Bake seniora. U subotu 12. lipnja 'proljetnu adventuru' će zatvoriti poznati šibenski saksofonist Chuck Borris uz pratnju DJ-a PaleolitiKa.

Uz jedinstveni doživljaj feel good glazbe, svoje goste s vrhunskim street foodom, dočekat će Festina Lente, Šibenik sa sočnim burgerima, sticky i crispy pilećim krilcima i pulled porkom, Pjat, Šibenik s porchettom u somunu i tunom ceviche u tacosu, Bistro Pucalina s maništronom od sipe, janjetinom a la Pucalina, pako tortiljama, skradinskim čokalicama, junećim pastrmama, šibenskom gibanicom, mediteranskim užitkom, lavendierom i tortom Pucalina, Karoca, Srima sa zdravim sokovima, frapeima, koktelima i smoothie-ima, Konoba Lola iz šibenske Dubrave s tradicionalnim dalmatinskim platama i slastičarnica Yum s inovativnim slasticama, sve redom provjereni i uspješni ugostitelji sa šibenskog područja.

Gosti će moći spizu sljubiti i uživati u rashaleđenim vinima i pjenušcima, te odabranim žesticama.

Željni gradskog đira, druženja i zabave, minglanja i guštanja u finoj spizi i hladnom piću, smijeha, plesa i naravno, fotkanja kako bi zabilježili sve one nezaboravne trenutke s festivala uz #sibenikspring #fun goste čekaju i relax korneri, fotkaone i dječji korner za koji se pobrinula Bubamara iz Šibenika.

Radno vrijeme festivala je svakodnevno od 17 sati do 23 sata, a u subotu 12. lipnja od 11 ujutro do 23 navečer. Ulaz je besplatan. 

18. lipanj 2021 13:49