StoryEditorOCM
LifestyleTatjana Jurić 

Popularna voditeljica porijeklom iz Dubravica o novom poslovnom izazovu i ljubavi: ‘U sretnoj sam vezi već godinu i pol‘

Piše Šibenski.hr
24. srpnja 2024. - 20:30

Zbog jutarnje šihte koju vodi na radiju bravo! voditeljica Tatjana Jurić (42) cijelu godinu ustaje već prije sedam, stoga joj ljeti treba najmanje mjesec dana da ne misli na posao. No ovog će ljeta tijekom godišnjeg odmora ipak morati napraviti iznimku i pokoji dan posvetiti poslu, ali ne radijskom nego predstavljanju kolekcije marama za kosu što ih je počela zimus dizajnirati. U obiteljskoj kući u Skradinu dovršava zadnje detalje, a zatim je ondje očekuje obiteljsko okupljanje 5. kolovoza. Naime, tada s ocem, bratom i njegovom obitelji te prijateljima slavi rođendan svoje majke, koja je prije šest godina preminula nakon mukotrpne borbe s Alzheimerovom bolešću. To je jedan od razloga zašto se tridesetih godina svog života prisjeća po totalnom raspadu sistema, zbog čega je pomoć morala potražiti i na psihoterapiji. Sjeća ih se i po nesretnoj ljubavi te prekidu veze uoči vjenčanja, od čega se emotivno oporavljala godinama. Koliko su tridesete bile brutalne, toliko su joj četrdesete donijele sve ono što je zaslužila: ljubav u kojoj uživa već godinu i pol te samosvijest i mir o kojem iskreno govori u intervjuu za Gloriju.

Odakle ideja da dizajnirate marame?

- Ideja je došla gotovo spontano, iako oduvijek ljeti oko glave vežem marame. Moja je kosa gusta, teška i kovrčava pa ne bih li si olakšala, uvijek sam kombinirala razne trake i marame, nerijetko i stare pidžame koje bih rezala i od njih radila marame. S vremenom me sve više djevojaka i žena ispitivalo kako ih vežem i gdje ih nabavljam - jer i one bi ih nosile. Kroz godine sam tako shvatila da želim ljepše marame, ljepših uzoraka, shvatila sam i od kojeg materijala bi te marame trebale biti da budu dovoljno čvrste, ali i prozračne - i tako mi je prošlo ljeto sinulo da svim tim djevojkama, ali i sebi samoj, trebam dizajnirati željene modele. Svojim sam ukućanima izložila ideju i ozbiljan poslovni plan, koji ih je oduševio, a zimu sam provela istražujući materijale, obilazeći tvornice i bruseći sve detalje. I ovo ljeto moj je projekt spreman da zaživi. Moje će marame za koji tjedan u prodaju preko mog web shopa. Pristupila sam svemu vrlo studiozno, kako uostalom i treba kada je riječ o poslu, a sad mi predstoji vidjeti kamo će me to odvesti. Jako se veselim!

No marame nisu jedini razlog vaše sreće. Je li istina da ste ponovno zaljubljeni?

- Više nema potrebe kriti da je tako, mojoj široj okolini to više nije novost, jer u sretnoj sam vezi već godinu i pol. Ipak, želim to što je više moguće zadržati od medija, ne želim ni velike najave ni puno priče o tome. Zbog svega što mi se događalo u prethodnim vezama, ovaj put sam jako oprezna. Bitno mi je graditi odnos s partnerom daleko od javnosti, komentara, daleko od Instagrama. I uspjelo nam je to, na čemu sam zahvalna. Krajem ove godine tako ćemo zaokružiti našu drugu zajedničku godinu, a to je dovoljno da znam u što sam se i s kim upustila.

Gdje ste se upoznali?

- Povezao nas je posao, oboje smo u svijetu medija i marketinga, on je komunikacijski stručnjak i ekonomist, no ne radimo zajedno. Kad se sjetim koliko tuge i šokova sam na ovom polju odradila, iako sam svjesna da u životu ništa ne ide prema zaslugama, ni dobro, ni loše, ipak si ostavljam slobodu da kažem - ja sam njega zbilja zaslužila. Jednu postojanu, čvrstu osobu koja svakim svojim postupkom daje do znanja da mi čuva leđa. A sad, sve drugo neka ide polako. Biti s nekim tko ti ne zamjera tvoje mane i kome ne smetaju tvoje vrline, to je najvažnije.

Cijeli tekst pročitajte ovdje. 

 

 

07. rujan 2024 23:37