StoryEditorOCM
LifestylePolice u našem domu

Police pomažu pri organizaciji stvari, a uz to mogu biti nevjerojatno atraktivne. Evo kako!

Piše PROMO
1. veljače 2023. - 08:42

Nije bitno je li dom namješten u francuskom ili engleskom stilu, opremljen starinskim ili modernim namještajem, važno je da se u svome domu osjećate ugodno. Stilovi se također mogu međusobno ispreplitati, ali u pravoj mjeri. Uređenje doma može biti definirano namještajem, ali svi znamo da mali detalji mogu imati jako velik utjecaj. Kad razmislite o tome kakav dojam ostavljaju nove zavjese, samostojeća lampa ili nekoliko jastučića u odgovarajućoj boji u usporedbi s postavljanjem zanimljivih polica na zid, vjerojatno ćete zaključiti da želite kombinirati i jedno i drugo, ali najveću pozornost posvetit ćete policama jer su one najkorisnije. I zaista, one mogu biti nevjerojatno atraktivne i potrebne. Ako se dobro osmisli mjesto gdje će biti postavljene i odabere dobar dizajn, police će biti funkcionalne, a dodat će i estetsku vrijednost uređenju doma. Mogu se naći u svim mogućim oblicima, bojama i materijalima. Njihova je namjena raznolika – drukčije će izgledati police za dnevni boravak, u usporedbi s onima za kuhinju, kupaonicu ili hodnik…

Što sve možemo odložiti na police

Dobro organiziran dom ključ je urednosti, udobnosti i dobrog dojma, a uz pomoć polica, koje su odličan element dizajna, možete dobiti dodatan prostor za pohranu, pogotovo ako se odlučite za samostojeći komad namještaja poput regala. Police su mjesto predviđeno za odlaganje obiteljskih fotografija i suvenira koje želimo izložiti i istaknuti, ali ujedno nam dobro dođu kada treba negdje smjestiti knjige za koje želimo da su nam nadohvat ruke. Začini i šalice također će naći svoje mjesto na kuhinjskim policama. Ako želimo držati negdje ključeve od stana i automobila, na trenutak odložiti mobitel, trebat će nam lijepa polica i u hodniku, u blizini ulaznih vrata. 

Sve su popularnije police različitih dimenzija i visina te regali šarenih oblika koje možemo vidjeti u dječjim sobama. Odlično će poslužiti za odlaganje dječjih knjiga, udžbenika, bilježnica i školskog pribora, ali svoje mjesto ondje će naći i igračke te glazbene linije. Bez obzira na to u kojoj se prostoriji našle, police će unijeti osjećaj reda, a uz dekorativnost, mogu naglasiti i dojam urednosti u prostoriji. Dakle, kada podvučemo crtu, nameće se zaključak da su police neizostavne pri opremanju svake prostorije.

Kako dati svome domu osobni pečat?

Možda već imate prazan prostor, nišu u zidu koju možete opremiti policama. Naravno, možete se igrati oblicima, bojama i rasporedom, a istom bojom možete osvježiti i mnoge druge stvari, ne samo police i pri tome, ako je potrebno, uštedjeti na prostoru. Bitno je samo izbjeći da police ne postanu pretrpane i prostor za skladištenje pretjeranog broja stvari.  Ali vi ste ti koji svom domu dajete osobni pečat odabranim bojama, namještajem, rasporedom namještaja, dodacima i dekoracijama, pa na to trebate obratiti pozornost.

Pri biranju polica i regala važno je imati na umu njihovu svrhu i unaprijed odrediti mjesto na kojem će se nalaziti te voditi računa i o dimenzijama i kvaliteti materijala. Police u dnevnom boravku mogu se postaviti uz središnji zid, gdje će činiti cjelinu zajedno s televizorom. Takav je raspored osobito prikladan za velike dnevne sobe. Otvorene police postale su u novije vrijeme važan element modernih kuhinja koje se više ne zatvaraju i ne skrivaju, upravo suprotno.  Police mogu biti poveznica između blagovaonice ili dnevnog boravka - tako će ujedno spajati i odvajati prostorije. Efektno će izgledati staklene pregradne police koje mogu djelovati zaista elegantno te vizualno povećavati prostor. Zahvaljujući policama u spavaćoj sobi  možete izbjeći postavljanje noćnih ormarića i tako osloboditi prostor, a poslužit će za odlaganje naočala, knjiga i časopisa, mobitela, satova…

24. travanj 2024 09:22