StoryEditorOCM
Lifestylea baš je ukusna...

Ovu hranu kuhari nikad ne bi pojeli u restoranu, a kad ovo pročitate, nećete ni vi; Jedno nipošto nemojte naručiti

Piše Šibenski.hr
1. prosinca 2023. - 14:18

 Odlazak u restoran ima posebnu čar, čak i ako se lijepo obučete i pazite na sebe. Nekome je to jednostavno mala doza zadovoljstva. Međutim, zbog marketinških tehnika i malo poznatih industrijskih tajni, odabir jela ponekad može biti takva muka. Kako iz restorana ne biste izašli nezadovoljni i gladni, u pomoć priskaču kuhari koji otkrivaju sitne kolače s terena. Evo nekih stvari koje nikada ne biste naručili kuhati u restoranu:

Jelo koje nije specijalitet kuće

Prema kuharu iz Atlante Jacobu Ponderu, ako idete u restoran koji je poznat po nečem posebnom, kao što je mesni restoran ili riblji restoran, obično ćete naručiti nešto što je specijalitet kuće. U ribljem restoranu sigurno ne biste naručili burger. Kako Chef Ponder ističe, to bi mogao biti problem iz više razloga.

Primjerice, postoji mogućnost da rade samo jedna ili dvije friteze, što znači da će se vjerojatno sve pržiti u istom ulju, otkriva kuhar, piše Mondo.

Sirova hrana

Ovaj kuhar također savjetuje izbjegavanje sirove hrane u restoranima, prenosi Mondo.

"Nikada ne bih naručio sirovu ili nedovoljno kuhanu hranu u restoranu za koji se ne zna da to nudi i koji nije poznat po tome. Ako se odlučite na to, činite to s oprezom", savjetovao je.

image
/Slobodna Dalmacija

Desert

Ljubitelji slatkiša obično ostave malo mjesta u želucu za desert na kraju glavnog jela. Kuhar savjetuje da preskočite deserte u restoranima i umjesto toga odite na mjesta poznata po ukusnim slasticama, poput slastičarnica.

Pržena hrana

Prema Raymondu Nealu, profesionalnom kuharu i stručnom savjetniku za TD Kitchen, izbjegavanje pržene hrane u restoranima odličan je način da dodatno brinete o svom zdravlju.

"Prvo na mom popisu stvari čega se trebam kloniti je bilo što prženo. Pržena hrana poput krumpirića, piletine, ribe ili kolutića luka je nezdravija od ostalih i ima više kalorija. Također može biti masna i teško ju je varati, pa se osjećate tromo nakon obroka", kaže kuhar Neil.

Hrana koju možete napraviti kod kuće

I za kraj, na jelovniku su jela koja možete napraviti sami kod kuće. Zašto biste trošili novac na njih... Tim motom se vode neki kuhari. Smatraju da, ako ćete potrošiti novac na nešto u restoranu, to treba biti nešto drugačije i zanimljivo - vještina kuhara.

28. travanj 2024 09:36