StoryEditorOCM
LifestylePOČELO JE

Otvorena sezona maturalnih plesova: Roditelji odahnuli, nema paprenih poskupljenja

Piše Ana Petrić
3. veljače 2023. - 12:04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U hotelu “Olympia” u Vodicama prošlog je vikenda sezonu maturalnih plesova otvorila Ekonomska škola “Šibenik”. Maturalni ples poseban je način obilježavanja svojevrsnog kraja važnog razdoblja u životu svakog pojedinca, odnosno završetka srednjoškolskog obrazovanja, a obilježavaju ga večernje haljine, uska odijela, odlična zabava te nezaboravne uspomene.

Nije puno išlo gore

Upravo zbog toga srednjoškolci, odnosno njihovi roditelji moraju za tu posebnu večer izdvojiti nemalu svotu novca, posebice u trenutnim ekonomskim (ne)prilikama. Uz to što se većina odluči za kupnju nove haljine odnosno odijela, maturante u nekoliko hrvatskih gradova pogodilo je i povećanje cijene same ‘’stolice’’ za maturalnu večer, stoga smo odlučili provjeriti kakva je situacija u šibenskim srednjim školama.

- Pa s obzirom na prošlu godinu, moram reći da poskupljenje nije nešto znatno. Mislim cijene su se svakako povećale, ne znam sada točno koliko jer nemamo još konačan sveukupni trošak, ali zaista je riječ o malom poskupljenju. Sve ovisi i o sponzorstvima koje još prikupljamo, a kada sve zbrojimo siguran sam da ćemo učenicima određeni dio novca i refundirati - kaže nam Igor Friedrich, ravnatelj srednje Ekonomske škole u Šibeniku.

image
Cropix

Dražen Sekso, ravnatelj Srednje strukovne škole “Šibenik”, o poskupljenju nam zasad nije mogao reći ništa konkretno jer njegovi maturanti na ples idu tek 29. svibnja po uzoru na prošlu godinu što im se, govori, pokazalo punim pogotkom za njihovu malu školu.

Tri menija

- Cijena stolice nije poskupila ništa, ostala je potpuno ista kao i prethodnih godina. Dakle, učenici plaćaju večeru i biraju između tri menija u iznosu od nekih 30 eura. Bendovi imaju svoju cijenu, nisam sigurna jesu li ih podizali, a jedino su neznatno poskupili fotografi i sama usluga fotografiranja. U svakom slučaju, cijene su više-manje iste kao i posljednjih nekoliko godina - govori nam Aleksandra Acalin, ravnateljica Medicinske škole “Šibenik”, čiji će učenici četvrtih i petih razreda na maturalnom plesu zablistati 10. veljače, a ovoga vikenda na redu su maturanti Tehničke škole i Gimnazije Antuna Vrančića.

19. travanj 2024 21:09