StoryEditorOCM
LifestyleJAČA OD PREPREKA

Olivera iz ‘ŽNV‘ o traumi odrastanja u ratnom Kninu: Ostala sam sama sa 16 godina, moji su uspjeli izać‘, a ja sam ostala. Živjela sam potpuno sama...

Piše M.P.
22. listopada 2020. - 09:11

"Tvoje odrastanje nije bilo baš najlakše?" - upitala je voditeljica "Života na vagi", Sanja Žuljević, kandidatkinju iz Knina, 45-godišnju Oliveru Franjić, po zanimanju učiteljicu.

"Kao i većini nas, moje generacije, 1975., tu će se nać. Svatko od nas..."

"Pričaš o ratnim godinama..." - konstatirala je voditeljica.

"Tako je. Ostala sam sama, s nekih 16 i pol godina, moji su uspjeli izać, majka i sestre i otac, a ja sam ostala sama. Snalazila sam se samostalno, 11 mjeseci sam živjela potpuno sama.

Tu je bila većina mojih vršnjaka, prijatelja, koji su na kraju izginuli. Većina njih" - ustvrdila je gorko.

Olivera Franjić, koja je u RTL-ov show ušla sa željom da pobijedi nagomilane kilograme i vrati se svojoj obitelji koju obožava i koja joj je veliki oslonac, bolno trezveno govori o teškim i traumatičnim godinama, životu u nenormalnim uvjetima, koje nitko nije zaslužio.

"To je dio života bilo koje osobe koja se nalazila u takvom okruženju kao i ja. Njih je i diljem Hrvatske i ex Juge jako puno..." - kazuje Olivera.

Otkrila je i da joj izazovni treninzi u showu jako gode.

- Najveći izazov bio mi je popeti se na križni put, uspjela sam svih 13 etapa, a hrana... Meni godi, iskreno. Treninzi su mi izazov, bol tijekom vježbanja najveća motivacija.

"Imam iskustvo osobe koja je bila mršava i znam kako je to biti zgodan. Stat u štikle, u kakvu dobru odjeću... Želim se vidjeti zdravijom i mršavijom i raditi stvari koje dosad nisam mogla.

Želim, kao i ostali, otići na plažu bez pokrivanja ručnikom, osjećati se zdravom u svojoj koži, trčati bez boli..." - priznala je mama 15-godišnje Anamarije, koja upravo zbog velike kćerine i suprugove podrške želi uspjeti u ovom velikom pothvatu, koji se odvija pred tv kamerama.

20. travanj 2024 16:13