StoryEditorOCM
Lifestyle350 sudionika

Održan prvi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival: pogledajte kako je bilo na Malom Vignju, Zlarinu i Baldekinu

Piše Šibenski.hr
10. listopada 2022. - 16:07

Oko 350 sudionika uživalo je u brojnim sportskim aktivnostima proteklog vikenda na Malom Vignju, Zlarinu i Baldekinu!

Odaziv na prvi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival bio je odličan. Na pet natjecateljskih disciplina: trailu 8 i 17 km, sportskom penjanju, SUP-u, kajakingu i basketu 3x3 te maloj outdoor školi za djecu, radionicama joge, sportskog penjanja, SUP-a i kajakinga sudjelovalo je oko 350 ljubitelja aktivnosti na otvorenom.

Uz bogati sportski program nije nedostajalo ni dobre zabave, ukusne spize te vrijednih nagrada, a i vremenski uvjeti bili su idealni za održavanje ovakve manifestacije.

Prvi Dalmatia Šibenik Festival otvoren je trailovima od 8 i 17 km, na kojima je sudjelovalo čak 158 natjecatelja; od toga 120 na trailu 8 km i 38 na trailu od 17 km. Ljubitelji trčanja i brzog hodanja uživali su u prekrasnim vizurama Jadrije, Prižbe, Bogdanovića i Martinske, a poredak je bio sljedeći; u muškoj kategoriji 8 km prvo mjesto pripalo je Ivanu Pindriću, drugo Ivanu Čuklinu, a treće Marku Amanoviću.

U istoj kategoriji za žene na prvom mjestu je bila Ana Antolović, druga Petra Guberina, a treća Ivana Bralić. U kategoriji trail 17 km prvi muškarac je bio Jadranko Mušić, drugi Emanuel Baković, a treći Ivan Perišić. Kod žena prva je u cilj utrčala Radmila Maksimović, zatim Nataša Gulin te treća Ivana Mrva.

Neposredno nakon starta traila, koji je jedan od najemotivnijih trenutaka ovakvih festivala, uslijedila je mala škola outdoor sporta na kojoj se okupilo između 30-ak djece. Mališani su uživali u različitim sportskim zadacima i vježbama na otvorenom, a dobili su i festivalske majice te poklone sponzora. Nakon tjelovježbe su se prebacili na „znanost“ na otvorenom, uz zanimljive praktične vježbe Tinker Labsa.

Subotu popodne neki su odlučili i dalje provesti na Malom Vignju, gdje su imali priliku isprobati SUP i kajak u sklopu istoimene besplatne radionice, dok se ostatak ekipe „prebacio“ na Zlarin gdje su se mogli priključiti radionici joge, radionici sportskog penjanja te natjecanju u sportskom penjanju na prekrasnom penjalištu Poturičini kruzi.

U nedjelju ujutro se uživalo u morskim disciplinama, natjecanju u SUP-u i kajakingu, koje se odvijalo pred brojnim gledateljima i navijačima na predivnoj plaži Mali Viganj. Bilo je čak 17 veslača na SUP-u te 26 u kajacima. Prvo mjesto u SUP-u kod muškaraca pripalo je Domagoju Paukoviću, drugo Andriji Španji i treće Tonćiju Grguričinu. Kod žena je najbrža bila Anamarija Grbčić-Pahlić, druga Nataša Cesar, a treća Mina Mikec.

U jakom veslačkom ritmu nastavili su kajakaši, u konkurenciji mješovitih parova, a medalje su pripale: Krešimiru Ivančeviću i Nardu Preleviću, Robertu Dasoviću i Andriji Španji te Marinu Vukosavu i Mateju Lozančiću.

U nedjelju ujutro, nešto dalje od energične ekipe okupljene na plaži Mali Viganj, održala se još jedna opuštajuća radionica joge.

Popodnevni dio programa nastavio se na Baldekinu, na prekrasnom košarkaškom igrlište pokraj kipa Dražena Petrovića, gdje se održalo natjecanje u baketu 3x3 za djecu (sudjelovalo je čak 9 miješanih ekipa) te basketu 3x3 za odrasle kojem je prisustvovalo šest miješanih ekipa. Prvaci su ekipa „Bezimeni“: Lovre Pancirov, Josip Babun i Marko Buva, drugo mjesto pripalo je ekipi „Split“: Željanu Branici, Ivanu Močiću i Zoranu Tešulovu, a treće mjesto ekipi „Crni“: Lovri Tanfari, Vitu Sutloviću, Juri Zeljku i Roku Berljafi.

Tijekom cijelog festivala vladala je odlična atmosfera, i to zahvaljujući simpatičnom voditeljskom tandemu Sanji Raičković i Marku Slamiću te DJ MengRenu, a ekipa s Malog Vignja i Zlarina pokazala se kao odličan domaćin. Volontiranju tijekom festivala se odazvalo 20-ak ljudi, koji su svojim angažmanom i trudom dali dodatnu dimenziju ovom festivalu.

Dalmatia Šibenik Outdoor Festival dobio je i svoje prvo festivalsko pivo, za koje se pobrinuo partner festivala Šibenska pivovara.

image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image

d fdf df df

Miranda Trklja/
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
image
Miranda Trklja
02. veljača 2023 14:03