StoryEditorOCM
LifestyleJematva u drnišu

Najveći dalmatinski vinograd poziva na branje grožđa: čeka vas marenda, glazba, pokloni... Evo kako se prijaviti

Piše Šibenski.hr
13. rujna 2022. - 10:23

Četvrtu godinu za redom rana jesen u najvećem okrupnjenom dalmatinskom vinogradu u Petrovom polju znači istu stvar – izlet u berbu za sve koji žele provesti dan u prirodi, laganoj rekreaciji i druženju s prijateljima obitelji.  

Ogromno zeleno prostranstvo nedaleko rijeke Čikole, nekoliko kilometara udaljeno od Drniša, i ove će godine, u subotu 1. listopada od 9 sati, biti mjesto na koje će svi biti dobro došli iskusiti kako izgleda prava dalmatinska berba grožđa na najautentičnijoj lokaciji.

Do sada je ovoj berbi sudjelovalo nekoliko stotina namjernika iz svih dijelova Dalmacije, od sredovječnih ljudi, mladih, djece, studenata, umirovljenika, planinarskih klubova...

I ove godine, kao i prethodnih, svima zainteresiranima bit će osiguran prijevoz iz Splita i natrag (moguće je doći i vlastitim automobilom), a nakon trosatne berbe, u vinogradu ih čeka marenda, glazba i mala turistička tura po okolici.  

- Ovo je jedna vinsko-turistička priča za sve generacije, koja raste iz godine u godinu i ima potencijal postati tradicionalna i koja promovira ne samo naš vinograd, nego i cijelu drnišku zagoru koja je još uvijek nedovoljno otkriven dragulj, a ima toliko toga za ponuditi. Od gastronomije i prirode, pa tako i do našeg vinograda u kojem neke od sorti rastu stoljećima i koji daje grožđe izvrsne kvalitete. Neki od sudionika dolaze nam svaku godinu i siguran sam da će i ove, a sve druge pozivam da nam se pridruže, donesu samo dobru volju, a kući će se vratiti puni dobre energije, grožđa i s malim poklonima koje im pripremamo - istaknuo je Luka Diel – Zadro, vlasnik vinograda.  

Sudionici mogu sudjelovati i u malom natjecanju u berbi grožđassssssššššs@.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem maila jematva@dalmacijavino.hr ili putem Facebook stranice Dalmacijavina. Prijave su otvorene do 23. rujna nakon čega će svi prijavljeni biti kontaktirani o detaljima izleta u berbu.

 

02. prosinac 2022 16:39