StoryEditorOCM
LifestyleTamna strana sunca

Možete li vjerovati da je karijera Brada Pitta počela u Jugoslaviji? Bio je mlad i mršav i glumio je s Milenom Dravić

Piše Lovro Belošević/ JL
11. kolovoza 2023. - 13:55

Brad Pitt, jedan od najcjenjenijih glumaca Hollywooda, karijeru je započeo prije više od trideset godina. Iza njega stoje brojni uspješni filmovi u kojima je sjajno tumačio glavne uloge, no svoju je prvu glavnu ulogu odigrao u bivšoj Jugoslaviji, točnije na crnogorskom primorju, a glumio je rame uz rame s filmskim divama Milenom Dravić i Goricom Popović.

Film "Tamna strana sunca" govori o mladom Amerikancu Ricku Claytonu koji zbog rijetke kožne bolesti s obitelji dolazi na Jadran kako bi se liječio. Rickovu majku glumi nama veoma poznata Milena Dravić, a sam film sniman je tijekom ljeta 1988. godine u Kotoru i okolici, no zbog raspada Jugoslavije, "Tamna strana sunca" produkcijski je završena tek 1997. godine. Redatelj filma bio je Božidar Bota Nikolić, a scenarij su napisali Andrew Horton i Željko Mijanović, prema priči Nikole Jovanovića, piše Jutarnji list.

Redatelj Božidar Bota Nikolić je od 400 kandidata za glavnu ulogu izabrao Brada Pitta, a glumac je bio vrlo sretan zbog Nikolićeva izbora, premda je plaćen simboličnu cifru od 1523 dolara za sedam tjedana snimanja.

Nekoliko godina kasnije počeo je njegov glumački uspon. Godine 1994., Brad glumi u filmu "Interview with the Vampire", a potom je snimio i filmove "Legends of the Fall" i "Seven". Nadalje, 1997. godine snima "Devil‘s Own" te "Seven Years in Tibet", filmove uz koje Brad postaje jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca.

Kako piše srpski Kurir, Gorica Popović, jedna od jugoslavenskih glumica koje su igrale u "Tamnoj strani sunca", prisjetila se snimanja s Bradom Pittom. Fascinirana njegovom profesionalnošću i talentom, istaknula je kako je Brad tada bio "mlad i mršav, ali i ozbiljan profesionalac".

image
Adrian Dennis/Afp

- Sjajno je odigrao ulogu dječaka koji se ne smije izlagati sunčevim zrakama. Došao je na liječenje kod jedne naše "travarice" i tu je našao ljubav - prepričala je Gorica iskustva sa snimanja.

Zanimljivo je da Gorica nije sačuvala niti jednu fotografiju s Bradom Pittom, ali čuva originalni film na VHS kazeti, kao dragocjenu uspomenu na jedno posebno vrijeme.

27. travanj 2024 12:12