StoryEditorOCM
LifestyleZbog muža se odrekla karijere

Mnogi se pitaju gdje je ovih dana Dalićeva supruga? U Katru je, bila je na tribinama, no vješto se pritajila

Piše Šibenski.hr
11. prosinca 2022. - 17:32

Vatreni su pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića dogurali do polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, a njihove ‘bolje polovice‘, velika većina njih bodrila je Vatrene s tribina.

Mnogi su se pitali gdje je Dalićeva supruga Davorka, koju nisu zamijetili među navijačima. 

Za vrijeme utakmice Hrvatske i Brazila sjedila je na tribinama iza supruge Domagoja Vide, Ivane u društvu svojih sinova i bila je omotana hrvatskom zastavom.

Izbornik Zlatko Dalić nikada nije skrivao koliko mu je važna obitelj. Ne voli ih medijski eksponirati. Ne skriva da je supruga Davorka puno dala kako bi se njihov odnos održao, a njezino odricanje ‘plaća‘ odličnim rezultatima izborničke karijere.

Uz to što se dokazao kao vrsan nogometni strateg, mudar psiholog i skromnošću u javnim istupima osvojio simpatije i onih kojima nogomet općenito postane bitan tek kad igra hrvatska reprezentacija, Zlatko Dalić se u posljednjih mjesec i pol dana prometnuo i u "predmet ženskih žudnji", muškarca čijem se izgledu i eleganciji puno "komplimentaje" i generalno ga se smatra privlačnim.

Njegovoj privlačnosti nedvojbeno doprinosi i onaj čarobni faktor "odanosti voljenoj ženi", koji je zapravo uvijek visoko na cijeni.

A ovaj samozatajni Livnjak s varaždinskom adresom, koji definitivno nije od onih koji će pričati o privatnom životu, tek svakom svojom gestom potvrđuje da njegov brak nije ni od čega satkan da traje uspješno gotovo 30 godina, od kojih su mnoge bile ispunjene  putovanjijma i izbivanjima od kuće, razočaranjima zbog poraza koje, kako je priznao, Dalić emotivno teško podnosi...

"Na dan utakmice ništa ne jedem, ni s kim ne razgovaram, ne koristim mobitel i ne odgovaram na poruke. Tko mi je blizak, zna da tada ne funkcioniram kao normalan čovjek pa me i ne zove" - otkrio je ranije u intervjuu za Gloriju markantni 56-godišnji izbornik naše nogometne reprezentacije.

A sve to s puno razumijevanja podnosi njegova supruga Davorka, njegova ljubav iz srednjoškolskih dana.

Njihova ljubavna priča započela je u Livnu, gdje su odrastali kao susjedi koji su se s vremenom zaljubili. Ipak, pred njihov odnos bilo je stavljeno pravo iskušenje jer se Dalić zbog svoje nogometne karijere neprestano selio, a Davorka je imala školske, a zatim fakultetske obaveze.

Dalić je prvo igrao za Hajduk pa je do Livna dolazio samo kada je imao slobodne dane, a zatim je Davorka došla u Split, no Dalić je krenuo prema Vinkovcima u današnju Cibaliju. Tek kada je završila fakultet, doselila se u Varaždin gdje je Dalić igrao za Varteks. Tada su se zaručili i vjenčali 1992. godine.

Kako bi mogla pratiti Zlatkov tempo, diplomirana ekonomistica Davorka je odlučila odustati od vlastite karijere i posvetiti se obitelji, odnosno svojim trima muškarcima s kojima nije uvijek bilo lako. Neko je vrijeme provela sama sa sinovima dok je Dalić radio u Saudijskoj Arabiji, ali sada je njihova obiteljska baza u Varaždinu, gradu u kojem su se i vjenčali i sagradili dom.

Supružnici imaju sinove Tonija (29) i Brunu (24) i Dalić kaže da su mu djeca najvažnija na svijetu. 

Naš se izbornik u ljeto prošle godine na Instagramu pohvalio mlađim sinom Brunom i podijelio njegovu fotografiju s diplome.

Njegov drugi sin Toni ima diplomu iz digitalnog marketinga, a Dalić se sličnim riječima prije tri godine pohvalio i njegovim uspjehom.

21. travanj 2024 11:32