StoryEditor
LifestylePomažu Kinezi

Kineski bogataš donirao Europi 2 milijuna maski za borbu protiv koronavirusa

Piše HINA
14. ožujka 2020. - 15:22
 Duje Klaric/Cropix


 Kineski milijarder i suosnivač tvrtke Alibaba, Jack Ma odlučio je donirati dva milijuna zaštitnih maski koje će se distribuirati po europskim državama, a prva je pošiljka u Belgiju stigla u petak kasno navečer. 


Teretni zrakoplov s 500.000 zaštitnih maski i ostalih medicinskih potrepština, poput pribora za testiranje na koronavirus, sletio je u zračnu luku u Liegeu.


U zajedničkom priopćenju zaklade Alibaba i Jacka Maa, stoji da će se pošiljka distribuirati dalje prema Italiji, objavila je zračna luka Liege.
U idućih bi nekoliko dana u istu zračnu luku trebali sletjeti zrakoplovi s još opreme, a Liege će postati glavno europsko središte za internetsku trgovinu. 


Ma je kazao i da Sjedinjenim Državama kani donirati 500.000 pribora za testiranje na koronavirus te milijun maski.
Istodobno je pozvao na međunarodnu suradnju u borbi protiv aktualne zdravstvene krize golemih razmjera. 
Ma Yun, poznatiji kao Jack Ma, što mu je engleska verzija imena, osnovao je tvrtku kao 35-godišnji učitelj engleskog jezika u svojemu stanu u Hangzou 1999. godine.


Velebno sjedište Alibabe, najveće svjetske tvrtke za internetsku trgovinu, vrednije i od Amazona i od E-baya, čije usluge sve više koriste i Hrvati, smješteno je u kineskome gradu Hangzhou, rodnome mjestu njezina osnivača Ma Yuna, koji je kao u bajci u kratko vrijeme od učitelja postao multimilijarder.


Danas je Jack Ma najbogatiji čovjek u Kini i 33. po bogatstvu u svijetu. Tako je njegov "kineski san" postao stvarnost.
Nadahnuće za naziv tvrtke našao je u priči o Alibabi i 40 junaka.

 

#MASKE#ALIBABA#JACK MA

Izdvojeno