StoryEditorOCM
LifestyleJOŠ SLASNIJA

Hobotnicu volimo na gulaš i ispod peke, ali kada nemamo previše vremena, radimo je na ovaj način

Piše Dobra hrana
22. listopada 2023. - 10:31

Recept za hobotnicu s rajčicom i kukuruznim kruhom s nama je podijelio Nenad Komes

Kada smo nedavno jedno poslijeodne proveli s Nenadom Komesom, ovaj chef otkrio nam je kako smrznutu ribu pripremiti tako da bude još ukusnija. Njegove savjete i recepte možete pronaći u novom broju magazina Dobra hrana, koji već danas možete pronaći na kioscima, a mi vam u nastavku, nakon njegovog recepta za najslasniji sendvič koji smo u zadnje vrijeme probali, donosimo i recept za hobotnicu s rajčicom i kukuruznim kruhom koju je Komes pripremio na hibachi grillu.

Naravno, vi možete koristiti i običnu vruću rešetku ili, ako vam nije pri ruci, ovo jelo pripremiti na grill tavi. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a rezultat će biti meka, sočna hobotnica sa slatko slanim rajčicama i hrskavim kruhom. Također, dobro je dodati i da u slučaju da nemate rajčice, koristiti možete i papriku, tikvicu ili patlidžan.

Recept potražite ga u nastavku.

HOBOTNICA S GRILANOM RAJČICOM

Trebat će vam:

3 kuhana kraka hobotnice

1/2 rajčice volovsko srce

2-4 šnite kukuruznog kruha (rustikalni)

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Unaprijed kuhanoj hobotnici odrežite krakove pa ih posolite, popaprite i poškropite maslinovim uljem. Rajčicu i kruh narežite na šnite. Na ugrijani hibachi roštilj stavite peći hobotnicu, rajčicu i kruh. Pecite dok ne dobije lijepu boju, oko 5 minuta sa svake strane, cijelo vrijeme premazujući marinadom od maslinova ulja, soli i papra. Poslužite u dubokom tanjuru pa dodatno začinite i pokapajte maslinovim uljem. Umjesto hibachi roštilja, hobotnicu možete peći i na običnom roštilju, važno je samo da je dobro ugrijan.

Više recepata za jela sa smrznutom ribom i plodovima mora potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je u prodaji!

28. travanj 2024 05:43