StoryEditorOCM
LifestyleKNJAZALIŠTE

Hauser progovorio o vezi s Rozgom: ‘Strašno su mi na živce išli tračevi da smo oboje gay. To je bila prava ljubav‘

Piše L.G./JL
17. listopada 2023. - 06:31

U novoj epizodi Knjazališta na HRT-u, naš svjetski poznati violončelist i glazbenik Stjepan Hauser na jedan se dan pokušao snaći u ulozi gluhe osobe, premda je Stjepanu život upravo - glazba.

Prije nego je krenuo u takav izazov, Hauser je rekao kako je "cijeli njegov život baziran na tome što čuje", i da ne može ni zamisliti kako bi mu bilo bez osjetila sluha.

image

Stjepan Hauser u Knjazalištu

Press HRT

No, isprobao je i dobio nekoliko zadataka.

SAT MATEMATIKE S ČEPIĆIMA U UŠIMA

Budući da gluhim osobama sigurno nije lako sa školskim opterećenjima, odveli su ga u osnovnu školu na sat matematike. Ekipa Knjazališta oduzela mu je sluh silikonskim čepićima i dodatnim gluhim slušalicama. Prevoditeljica mu je putem znakovnog jezika izgovarala matematičke pojmove i brojke koje je tada morao zapisivati na papir. Očekivano, nije se baš najbolje snašao, što je i sam priznao, piše Jutarnji list.

- Teško je, kazao je.

Krenuo je "gluh" i u kupovinu na plac. Zadatak mu je bio da kupi kilogram i pol trešanja.

"GLUH" U KUPOVINI NA PLACU

- Pa, kako ću to objasniti? Kilu još nekako, ali onih pola, kako ću tih pola objasniti, pitao se Hauser prije novog izazova.

Kad je stigao na plac, krenuo je u akciju. A njegova zabrinutost za onih "pola kile" se pokazala opravdanom. Naime, gospođa koja prodaje voće najprije je shvatila da želi kupiti samo jedan kilogram trešanja.

No, nekako su se uspjeli dogovoriti. Snašao se naš Hauser, pa je uzeo stvar u svoje ruke i pola kile utega stavio na vagu. Osim trešanja, morao je kupiti i 2 kg banani te naranče. Nije imao sreće, jer banane i naranče nisu bile na štandu, pa se vratio samo s trešnjama. Ipak, zadatak je uspio!

@hrvatska_radiotelevizija Stjepan Hauser krenuo je "gluh" i u kupovinu na plac. Zadatak mu je bio da kupi kilogram i pol trešanja. #knjazalište  #hrvatskaradiotelevizija #stjepanhauser #stjepanhauser?? #gluh #glazba #video #zavas #fyp #video ♬ original sound - HRT

S obzirom da Leo, Kiki i Oliver ne prate glazbu, imaju drugačiju perspektivu zvijezda s kojima je Hauser surađivao. Dečki su putem fotografija poznatih zvijezda pokušavali pogoditi koju vrste glazbe pjevaju, "ocjenjivali" ih prema izgledu, a Hauser je i otkrivao neke nepoznate "pikanterije" koje je doživio u suradnji s poznatim glazbenicima. Dotaknuli su se u razgovoru tako i Lidije Bačić, Olivera Dragojevića, Eltona Johna, Red Hot Chili Peppersa, Bocellija, ali i njegove bivše djevojke, Jelene Rozge.

O JELENI ROZGI

- Suradnja s njom bila je fenomenalna, trajala je dvije godine. Prekrasan period mog života, i uvijek ću našu suradnju imati u lijepom sjećanju. Upoznali smo se u West Innu, bio je Miss Universe. Ja sam tamo išao gledati misice, a onda sam ugledao nju i bila mi je draža od svih misica. I tako je sve krenulo, prisjetio se Hauser.

image

Stjepan Hauser u Knjazalištu

Press HRT

Komentirao je i tračeve koji su se širili, da su oboje "gay".

- To su gluposti. Meni je to išlo na živce tada strašno. Jer je to bila prava ljubav, živjeli smo skupa dvije godine, rekao je.

NAUČIO I PSOVATI NA ZNAKOVNOM JEZIKU

U znakovnom jeziku Hauser se dobro snašao. Između ostalog, naučio je kako se izgovaraju osobna imena, "volim te", "molim jedno pivo", uzrečice na engleskom jeziku, a naučio je i - psovati.

Psovka od***i, u njihovom je razgovoru ispala slučajni primjer kako i znakovni jezik ima baš sve što i govorni, pa čak i psovke.

- Iznenadio sam se da je zapravo komunikacija među ljudima bazirana i na drugim stvarima, ne samo verbalno. Osjeća se ta tvoja energija i emocija. Možeš puno toga objasniti gestama. Nisu riječi uvijek presudne i najvažnije. Pogotovo u ljubavi, ljubav svi osjećaju, rekao je Hauser, piše HRT, piše Jutarnji list.

27. travanj 2024 12:27