StoryEditorOCM
LifestyleAMBICIOZAN PROJEKT

Goran Višnjić i američka veleposlanica Natalie Rayes otvorit će međunarodni filmski festival u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
18. srpnja 2024. - 16:59

Prvi hrvatski medjunarodni filmski festival u Šibeniku  (Croatian International Film Festival – CIFF) održat će se od 8. do 11. kolovoza u organizaciji produkcijske kompanije Galileo Films.

Riječ je o ambicioznom projektu kojeg je pokrenula Ella Mische, etablirana glumica, redateljica i spisateljica trogirskih korjena. 

“Misija festivala je pozicionirati Šibenik i Hrvatsku kao vrhunsku destinaciju svjetske kinematografije i kulture, slaveći žene u medijima”, izjavila je Ella Mische.

Već u startu CIFF je prepoznat i potvrđen na svjetskoj razini, budući da su organizatori primili preko 150 prijava filmova iz svih krajeva svijeta. Žiri je na kraju izabrao  7 dugometražnih filmova, 40 kratkometražnih, te 10 studentskih filmova.. 

Festival se službeno otvara  sa Red Carpet i Gala ceremonijom u HNK Sibenik 8. kolovoza kada će izmedju ostalih biti prisutni i proslavljeni glumac Goran Višnjić te američka veleposlanica Natalie Rayes. 

Projekcije filmova i stručni paneli filmske industrije uz sudjelovanje glumaca i redatelja,  održat će se na četiri lokacije u gradu: HNK Šibenik, tvrdjava Barone, Kuća Arsen, Civitas Sacra i Muzej grada Šibenika.

Dolazak u Šibenik na CIFF potvrdili su poznati glumci, redatelji i ostali filmski djelatnici iz više zemalja svijeta.

Otvorenje festivala posvećeni je šibenskoj legendi Špiru Guberini.

08. rujan 2024 04:39