StoryEditorOCM
Lifestylejedinstveni festival

Fešta aktivnog života i zdravlja: Ljubitelji adrenalina za vikend su u Šibeniku, na Jadriji i Zlarinu

Piše Toni Veljača
6. listopada 2022. - 08:54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šibenik ovog vikenda postaje mjesto druženja za sve ljubitelje aktivnosti na otvorenome.

Naime, od 8. do 9. listopada, u organizaciji Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice grada Šibenika te Turističke zajednice Zlarin, starta prvi Dalmatia Šibenik Outdoor Festival. Mali Viganj na Jadriji, otok Zlarin te Baldekin, tri su odabrane lokacije na kojima će se održati prvo izdanje festivala.

Organizatori su pripremili pet sportova i disciplina u kojima će natjecatelji moći odmjeriti snage. Za svakog ponešto. Redom, tu su basket “tri na tri”, sportsko penjanje, SUP, kajak te natjecanje u trailu (staze dužine osam i 17 kilometara), za koji je, kako nam kažu iz Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, do sada pristigao najveći broj prijava.

image
Boris Kačan

– Najveći interes je za natjecanjem u trailu. Prema posljednjim informacijama broj sudionika u trailu je premašio 60, a do samog početka festivala, očekujemo da će se ta brojka još povećati – potvrdili su nam iz županijskog TZ-a, jednog od organizatora festivala.

Inače, prijave za natjecanja otvorene su do petka, 7. listopada. Tako da ako niste poslali svoju prijavu, još uvijek stignete.

– Posljednjih nekoliko dana zaprimili smo već broj prijava za jogu, kajak te sportsko penjanje koje će se održati na Zlarinu. Kada sve zbrojimo, mislim da možemo očekivati više od 200 natjecatelja u svim sportovima. Za prvo izdanje festivala, mislim da je to respektabilna brojka – naglasili su iz županijskog TZ-a.

Uz sportska natjecanja, program obuhvaća i besplatne radionice sportskog penjanja i joge na Zlarinu, dok je za mališane pripremljena mala škola outdoor sporta.

Prvo izdanje festivala, rekosmo, održat će se na području Šibenika, Jadrije te otoka Zlarina. Ideja je da se svake godine festival seli na drugu lokaciju, i tako obuhvati cijela Šibensko-kninska županija.

– Ne želimo festival održavati samo u Šibeniku. Misao vodilja nam je da jedne godine bude organiziran u zaleđu županije, a druge na nekoj od lokacija uz more.

Svaki dio naše županije ima svoje benefite, ali i različitosti koje se u kontekstu održavanja festivala itekako mogu kvalitetno iskoristiti – poručili su organizatori.

Šibensko-kninska županija, srećom, prepuna je atraktivnih lokacija za održavanje festivala. Tako da bi se u sljedećim izdanjima festivala, primjerice, natjecanje u kajaku ili SUP-u, moglo zamijeniti za natjecanje u brdskom biciklizmu, čijih je staza u zaleđu županije pregršt.

S obzirom na to da je aktivan odmor postao jedan od neizbježnih segmenata turističke ponude u županiji, koja, spomenimo, obiluje brojnim klubovima, udrugama i individualcima koji se bave raznim sportovima, organizacija ovakvog tipa festivala je u neku ruku i logična.

– Mislimo da je ovakav tip festivala idealan za one koji vole aktivan način života i koji uživaju u sportskim natjecanjima. Potrudili smo se obuhvatiti sve uzraste, pa bi ovim putem, pozvali sve da nam se priključe u prvom izdanju Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala – kazali su iz ureda županijskog TZ-a.

 

Sadržaji nastali u suradnji s Turističkom zajednicom
Šibensko-kninske županije

image
DŠOF
24. travanj 2024 10:10