StoryEditorOCM
LifestyleIspred Azimuta

Dodjelom nagrada "Diana Klarić" večeras završava 9. Hrvatski festival putnika

Piše Šibenski.hr
19. rujna 2020. - 11:03

 

Danas završava deveto izdanje Hrvatskog festivala putnika, a večeras će biti dodijeljenje i Nagrade  "Diana Klarić ". Sve je počelo putujućom knjižarom, veselim bookmobileom putopjesnikinje i prevoditeljice Maje Klarić koja je u 10. 30 sati ispred Azimuta parkirala svoj kombi s knjigama.
Evo detaljnog pregleda programa završnog dana 9. Hrvatskog festivala putnika
 
 
• 10:30h, travnjak ispred kluba Azimut - Maja Klarić
 
[Bookmobil – putujuća knjižara]
„Bookmobil’- putujuća knjižara“, doista je jedan poseban projekt kojim je Maja Klarić spojila dvije svoje najveće ljubavi – pisanje i putovanja. Otkud ideja da krene u takav projekt, kako je tekla realizacija, koje je destinacije do sada obišla, kako ljudi reagiraju i koji su joj planovi, želje i snovi za daljnje aktivnosti, sve to otkrit će na travnjaku kluba Azimut s početkom u 10:30h. 
 
 
• 18:30h,  klub Azimut - Nikola Horvat
 
[Why do I hike]
Uz projekciju filma pod nazivom „Why do I hike“, Nikola će u razgovoru objasniti razloge zbog koji se uvijek iznova vraća divljini, a podijelit će i svoja iskustva s 800 km dugog Colorado traila. Nikolina priča uvijek je posebno motivirajuća za sve one koji žele pomicati vlastite granice. Moći ćete ju poslušati u klubu Azimut s početkom u 18:30h. 
 
 
• 19:30h, klub Azimut - Hrvoje Ivančić & Juraj Bubalo
 
[Razgovor putnika]
Oni su putnici, ali i prijatelji. I kad se druže uglavnom pričaju o putovanjima. Ove godine odlučili su se družiti na pozornici Croatian Travel Festivala, a od teme ne odstupaju,  razgovarat će o putovanjima.  Hrvoje će Juraju pričati o Kongu, a Juraj Hrvoju o Indiji.  Njihov razgovor ugodni poslušajte u Azimutu s početkom u 19:30h. 
 
 
20:30h, dodjela Nagrade "Dijane Klarić", travnjak kluba Azimut 
 
[Dodjela Nagrade „Dijane Klarić“]
U spomen na Dijanu Klarić, prerano preminulu šibensku putnicu Hrvatski klub putnika će i ove godine dodijeliti nagradu koja nosi njeno ime u 5 kategorija: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt te putnik godine. Podržite svoje favorite i pridružite se dodjeli nagrade koja se ove, po svemu drugačije godine, održava na travnjaku ispred Azimuta, s početkom u 20:30h. 
 
 
• 21:30h, festivalski koncert - klub Azimut 
 
[Koncert grupe El Gato]
El gato je bend koji nemilosrdno gazi po hitovima 80-ih i 90-ih godina, a svojim energičnim nastupima i repertoarom izlazi iz okvira cover bendova i predstavlja pravo osvježenje na šibenskoj sceni.
26. travanj 2024 07:19