StoryEditorOCM
Lifestyleje li moguće?

Dermatolozi upozoravaju na novi TikTok trend ubrzanog tamnjenja kože, nećete vjerovati što neki rade da bi preplanuli

Piše Šibenski.hr
12. srpnja 2023. - 23:30

Na društvenim mrežama često se pojavljuju savjeti kako se riješiti raznih poteškoća i olakšati svakodnevni život, piše prva.rs.

Ipak, prije nego što se odlučite isprobati neki novi trend koji se tiče vašeg tijela, prvo se dobro posavjetujte s liječnikom jer oni mogu učiniti više štete nego koristi.

Naime, nedavno je na TikToku osvanuo trik za brže tamnjenje kože uz pomoć piva. Kako pokazuju razni video zapisi, pivo iz boce samo trebate izliti po koži i potom se izložiti direktno sunčevoj svjetlosti.

Međutim, dermatologinja klinike Cleveland dr. Shilpi Ketarpal rekla je da sunčanje uz pivo može imati vrlo štetne učinke na vašu kožu.

"Bila sam šokiran. Zašto bi to itko učinio, uz sve što znamo o izlaganju UV zračenju i izlasku van bez kreme za sunčanje, rekla je dermatologinja.

Istaknula je i da pivo može spriječiti disanje kože, što nas čini osjetljivijima na toplinski udar i dehidraciju. Također, jednako važno, ostavlja kožu nezaštićenom od štetnih sunčevih zraka.

Želimo li ubrzati tamnjenje kože, postoje puno bolji načini za to, a ovaj trend, smatraju dermatolozi, treba u potpunosti izbjeći. Popularne kreme za sunčanje bolja su opcija, ali ako se želimo na najadekvatniji način zaštititi od sunčevih zraka, najbolje bi bilo koristiti standardne kreme za sunčanje.

28. travanj 2024 15:48