StoryEditorOCM
LifestyleTRENER SVIH TRENERA

Ćirina potresna ispovijest: ‘Daj mi samo jednu. Jednu godinu, jednu... Jako se plašim kad me zaboli‘

Piše šibenski.hr
8. siječnja 2022. - 19:02

'Trener svih trenera' Miroslav Blažević gostovao je u novoj epizodi emisije Zdravlje na kvadrat. Legendarni Ćiro pričao je o opakoj bolesti s kojom se bori i otkrio kako podnosi liječenje. 'Brončanom' izborniku iz 1998. ovo je već drugi put da se nosi s karcinomom prostate, presnose Sportske novosti

"Gotovo sigurno ne bih doživio tako duboku starost da sam živio drugačije nego zdravo. Došao sam ovdje reći istinu. Nikad nisam pazio na prehranu. Nikad! Ne pijem, pite jedem, sarmu jedem, ali nikad nisam popio, tako reći, kap alkohola! Jer moj je otac pio za pet generacija...", otkrio je Ćiro.

Zatim je dodao da je postao starački nestabilan te da se napreže za svaki korak, iako je donedavno i vježbao. Ipak, i dalje je srastveni pušač:

"Pušio sam i nastavio sam pušiti. Svaki dan popušim po kutiju cigareta, ali vrlo blagih. Neću se riješiti baš svakog poroka. Ništa više nemam, ostale su mi još samo cigarete."

Za karcinom prostate saznao je na redovnome pregledu:

"PSA je bio visok. Otišao sam u Ženevu na biopsiju, a ondje su mi rekli da sam pozitivan. Tako sam izvadio prostatu. Prošetao se rak na onaj dio živaca za seks pa mi je uzeo svu snagu seksa, iako sam ga ja lijepo molio da spasi barem jedan mali živac", Ćirin veseo duh ostao je netaknut.

Nakon operacije bio je 17 godina miran, no prije nekoliko mjeseci suočio se s neugodnom istinom - rak je metastazirao i čeka ga još jedna velika borba.

"Idem na preglede, rodila su se četiri nova karcinoma. Evidentno je da se ovog puta ne šali sa mnom. Otišao je na kosti, otišao je na koljena, i tako..."

Nastavio je:

"Mladost je bila itekako teška. Jako sam ponosan na rezultate koje sam ostvario i činjenicu da sam toliko dugo trajao. Ja sam trener 50 godina u kontinuitetu. Vodio sam pet reprezentacija. To nije nitko. Tako da ja imam argumente koji kažu da sam uspješan. I to me veseli, jer nogometni trener - to nije posao. To je u velikom postotku avantura!"

Sa suprugom Zdenkom u braku je 60 godina. Ima troje djece i šestero unučadi. Vrijeme uglavnom provodi u svome domu okružen obitelji:

"Daj mi samo jednu. Jednu godinu, jednu godinu. Ona je tako dugačka u ovoj dobi. I da me ništa ne boli. Kod mene je slučaj da imam jako nizak stupanj tolerancije boli, jako se plašim kad me zaboli. Da mi je potrčati. Samo da mi je još jednom potrčati, a ne mogu...", požalio se Miroslav Ćiro Blažević.

19. travanj 2024 05:55