StoryEditorOCM
Lifestyle‘DO ZADNJE kapi...‘

‘On nije vreća krumpira s kojom ćete trgovati!‘: Seve o bolnom preokretu, odluci Vrhovnog suda da joj sina vraćaju ocu

Piše Scena SD
23. siječnja 2024. - 15:28
Severina: ‘Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani‘ Bruno Konjević/Cropix

U borbi Severine Vučković i Milana Popovića za skrbništvo nad njihovim sinom Aleksandrom došlo je do novog preokreta nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu, javlja Nacional.

Najpoznatija obiteljska parnica u Hrvatskoj, ona između pjevačice Severine Vučković, donedavno Kojić i njezina bivšeg partnera, srbijanskog poduzetnika Milana Popovića, zbog skrbništva nad njihovim maloljetnim sinom Aleksandrom, koji će uskoro navršiti 12 godina, dobila je novi dramatični zaplet.

Severina i Milan neće više imati skrbništvo “po pola”, kako je to u kolovozu 2021. odredio Županijski sud u Splitu, već se skrbništvo ponovno vraća ocu, a ta odluka stupa na snagu odmah, neovisno o eventualnoj Severininoj žalbi, navodi Nacional.

Severina je za 24sata komentirala presudu Vrhovnog suda. Njezinu izjavu prenosimo u cijelosti: 

- Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sustava, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja odvjetnica. 

Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dijete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci, nećete se igrati s mojim djetetom. S kojim pravom. Moje dijete nije vreća krumpira s kojim ćete trgovati. 

Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta.

Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvridila. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam ju sa svojim djetetom. Ja sam tu nebitna.

Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani" - rekla je Severina za 24sata.

image

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš

Željko Puhovski/Cropix
24. srpanj 2024 02:12