StoryEditorOCM
LifestyleŠibenska voditeljica

Antonija Blaće uspjela je skinuti 12 kilograma! Otkrila je što jede te koju je ključnu stvar izbacila iz prehrane

Piše Željka Stanković/Glorija
14. lipnja 2022. - 14:42
Antonija Blaće sa suprugom na nedavnom koncertu Gibonnija na Tvrđavi sv. MihovilaNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

U društvu Slatkača, Ajkule Drakule, Punjene paprike i Torpeda i ostalih zakrabuljenih likova u pjevačkom showu Masked Singer voditeljica Antonija Blaće (42) toliko se zabavljala da su je danima nakon snimanja od žestokog smijeha boljeli trbušni mišići. No, osjećala je ona bol u muskulaturi cijelog tijela jer je istodobno, kako bi dotjerala liniju, intenzivno vježbala.

I uz te mukotrpne vježbe i samodisciplinu, kaže, u godinu dana smršavjela je 12 kilograma. Iako je svjesna da to još nije njezina idealna kilaža, nikad se dosad u vlastitom tijelu nije bolje osjećala. Obujam u centimetrima ionako joj više nije mjerilo savršenstva, važno joj je da se ne osjeća tromo i da ponovno ima energije. U radu na tijelu najveća joj je podrška suprug, bivši vaterpolist Hrvoje Brlečić (38), uz kojeg osjeća takav spokoj da često vjeruje kako su u životu dovoljni jedno drugome, piše Gloria.

Osim gledatelja i članova žirija, čini se da ste se i vi odlično zabavljali u Masked Singeru?

Bilo je to predivno iskustvo, uz tako duhovit žiri koji se nije ustezao izgovoriti rubne, politički pomalo nekorektne šale, kakve su nestale iz našeg javnog prostora. Produkcijski je bilo zahtjevno, ali je svjetski odrađeno. I danas, nakon 18 godina ovog posla, pregledam svaku snimljenu emisiju jer to je jedini način da vidim kakva sam i što trebam korigirati. Samokritični se na taj način suočavaju s vlastitim kritikama - koje su uvijek teže od gledateljevih. Ovaj show sam gledala s užitkom, a pratila ga je cijela moja obitelj, kao i suprug Hrvoje.

Kako danas gledate na razdoblje u kojem ste umalo pregorjeli na poslu?

Nije to bilo tako davno. Bio mi je to profesionalno najteži period koji me izbacio iz kolosijeka. Dogodilo se to kada sam radila na više projekata paralelno - "Život na vagi", "Gospodin savršeni", "Zvijezde" i "Big Brother". Sve se nizalo jedno za drugim, uskakala sam od jutra do mraka u različite uloge - od producentice do voditeljice, nikad ne dovodeći u pitanje mogu li to sve odraditi. Dugo sam davala dvjesto posto od sebe u prebrzom ritmu, a adrenalin koji me cijelo vrijeme pratio - samo je u jednom trenutku naglo pao, piše Gloria.

Kako funkcionirate pod stresom?

Inače odlično, ne paničarim i brzo se snalazim, no ovo o čemu pričamo bio je stres uzrokovan iscrpljenošću. Funkcioniram u fazama, nemam stabilnu energiju, već uspone i padove, a nakon intenzivne faze trebam malo povlačenja u osamu. Kada sam pod stresom, debljam se. No, rekla bih da to ima više veze s kortizolom - hormonom koji se pojačano luči u stresnim situacijama - nego s istinskom potrebom za hranom. Nisam emocionalni jedač koji tugu utapa u hamburgeru, ali mi je potrebna disciplina, koju tada nisam imala, i u tom periodu dogodio se taj višak kilograma. Uslijedili su potresi i pandemija koronavirusa koji su dodatno pridonijeli stresu.

Koliko je bila uspješna knjiga o mršavljenju "Ljeto bez parea", koju ste tada počeli pisati?

Početkom prošle godine bila sam u najgoroj fazi, osjećala sam se tromo i odlučila se uhvatiti ukoštac s kilogramima - u čemu mi je pomoglo i pisanje tog priručnika s jednostavnim savjetima za mršavljenje. Knjiga je već prošle godine bila među najprodavanijima i prodana je u 4000 primjeraka, a najveća nagrada mi je to što mi se javilo mnogo žena kojima su pomogli savjeti i jednostavni recepti iz priručnika. Zapravo sam priručnik napisala sama sebi, a pridržavajući se tog načina prehrane u godinu dana sam skinula 12 kilograma. Išlo je to u nekoliko etapa, smjenjivale su se faze mršavljenja s fazama održavanja težine. Danas opet nosim odjeću konfekcijskog broja 38.

Na čemu se bazira vaša prehrana?

Ujutro pojedem voće ili proteinski kruh s posnim sirom, šunkom, rajčicom i rikolom. Ručam komad proteina veličine dlana, povrće i salatu, a slično i za večeru. Ponekad si priuštim pizzu, smoki i sladoled. Toga se nikad neću odreći. Ne podržavam restrikcijske dijete jer se nakon njih događa jojo efekt - kad dođeš do cilja, vrlo brzo vratiš kilograme jer se vraćaš na staro. Treba korigirati to staro. Nema potpunog izbacivanja namirnica, jedem količinu koja mi stane u dva dlana, povrća koliko želim, a u drugoj polovici dana ne unosim ugljikohidrate.

Kako uspijevate biti tako disciplinirani kad ste po cijele dane na snimanju?

Pet dana nosim hranu od kuće, a šesti dan - pokleknem. Ali u cijeloj toj priči u kilogramima ja nikad nisam prešla neke velike brojke na vagi, moj najveći konfekcijski broj bio je L, ali kao osoba s televizije ipak sam pod svojevrsnim povećalom. Ne smeta mi razgovor o toj temi, više me nervira način na koji se o tome govori u javnom prostoru, pogotovo što se ova tema gotovo isključivo veže za žene, piše Gloria.

Poznata voditeljica još otkriva planira li i dalje mršavjeti, brine li je prolaznost vremena, je li majčinstvo na popisu njenih želja, strahuje li od 13. godišnjice veze sa suprugom Hrvojem Brlečićem te posvađaju li se ikada. Cijeli intervju s Antonijom potražite u novom broju magazina Gloria, koji je ovog tjedna na kioscima već u srijedu, 15. lipnja.

22. travanj 2024 19:31