StoryEditorOCM
Lifestyle‘LJETO BEZ PAREA‘

Antonija Blaće objavila priručnik za dijetu: Slatkorana sam, ali odlučila sam maknit onih pet kila viška!

Piše Anita Matić/SD
9. svibnja 2021. - 11:29

Malo je onih žena koje su uoči sezone kupaćih kostima posve zadovoljne svojom figurom; pa čak i one koje izgledaju kao "milijun dolara" pronađu sebi neki "višak" i žele ga se riješiti.

Onih bolnih tri do pet kilograma najčešće nam zadaje muke, a sad je krajnji čas da ih eliminiramo.

Tako je za sve one koji od svake nove godine, prvog u mjesecu ili od svakog ponedjeljka kreću sa zdravijim načinom prehrane, ali vrlo brzo i odustanu od toga, poznata voditeljica i producentica Antonija Blaće napravila priručnik o pravilnoj prehrani naziva #LjetoBezParea.

Tajming za priručnik - samo takav.

Antonija se na ovaj korak odlučila ponukana vlastitim iskustvom borbe sa zadržavanjem zdravih navika, a knjiga je dostupna i u prodaji.

A evo što je zaključila...

Koja je najveća zabluda kada je u pitanju skidanje kilograma, a koji joj je savjet bio zlata vrijedan?

- Prva zabluda je da možeš par dana ne jesti i skinuti kilograme. Možeš eventualno neku vodu izgubiti, ali kile u dva dana - jako teško. Druga zabluda je da ste tih pet dobili u dva dana. Ni to nije točno.

Ali to je sad sve nebitno kad se želimo spakirati za ljeto - govori voditeljica, koja je godinama razmišljala o nekoj vrsti savjetnika, jer kad god bi objavila neki trening ili hranu na svojim društvenim mrežama, dobila bi gomilu upita.

- Sad sam, evo, napokon odlučila sabrati sve što sam dosad savladala - otkriva Antonija.

Knjiga je, kaže, namijenjena svima onima koji muku muče s vječnih pet kilograma viška, a koji ujedno vole ukusnu hranu i ne mogu dugo biti na restrikcijskim dijetama. U knjizi će se naći i savjeti kako si olakšati proces mršavljenja, kojim se trikovima poslužiti, kako izgledaju slavne dijete i koje su preporuke o prehrani te može li se i kako uštedjeti na kalorijama, a Antonija je napisala i recepte za zdrava, jednostavna i ukusna jela.

A evo u čemu je ona najviše griješila i kojem jelu nikada ne može odoljeti...

- Kako se u Dalmaciji kaže - ja sam slatkorana, sve volim i uživam u hrani. Griješila sam bez iznimke uvijek u tome što bih sama sebi nabila prevelike restrikcije. Jako sam protiv izbjegavanja namirnica. Manipuliranje količinama, biranje tajminga - da. Ali izbjegavanje ne. To vodi u jo-jo.

Iz svog iskustva otkriva i što joj se čini najčešćim razlogom neuspjeha provođenja različitih dijeta.

- Zato što popularne dijete previše toga isključuju i čim se ljudi vrate na "normalnu" prehranu, počnu opet dobivati kilograme. Također, često smo na dijeti potpuno nesvjesni zašto se nešto jede ili radi, a kad nema dubljeg razumijevanja, jako je teško slijepo slijediti pravila - kaže Antonija te otkriva da se u knjizi nalazi i nekoliko njezinih omiljenih recepata, a to su lažna pizza, mirisni grašak i tikvice sa sirom.

Iako i sama svjesna koliko je teško uspjeti u prihvaćanju novog stila života, Antonija poručuje da je sve izvedivo.

- Jedan "pogrešan" obrok ne znači da je upropašten cijeli napredak, a izgubiti i jedan kilogram velika je stvar - kaže voditeljica, koja još uvijek nije postigla željenu figuru, a pitamo je i je li bacila pareo ili ga čuva - čisto onako, za svaki slučaj...

- Ma sad sam baš u dobroj i produktivnih fazi, uspjela sam se izboriti s ovom pandemijom i potresima i malo se vratiti u neki pozitivan smjer. To mi je najvažnije. Što se ljeta bez pa

image
Snimka: Matea Smolčić SENČAR
Matea Smolčić Senčar
rea tiče, nisam još gotova, taman još tih pet koje sam isplanirala skidati paralelno s pratiteljima i čitateljima!

Paralelno sa zdravijom prehranom, Antonija, dakako i vježba...

- Iako kažu da nisu idealni za brzo skidanje kila, najviše uživam u treninzima snage. Disciplina potrebna za treninge sada mi je jako važna i daje mi neku unutarnju snagu da sve mogu. Treniram rano ujutro prije svih obveza i taj osjećaj da nije ni 8 sati, a već sam nešto napravila trenutno me jako puni.

Vezano za nove planove na RTL-u bila je poprilično zagonetna:

- Imamo projekt u pripremi, ali sve u svoje vrijeme - kaže Šibenčanka koja je skovala i ljetni plan.

Stane u samo tri riječi: More, more, more...

18. travanj 2024 23:04