StoryEditorOCM
Glazba‘KRALJU NEBESKI‘

Znate li da je u ovom Mišinom megahitu prije 28 godina pjevala i Seve? U najtežim danima uz slomljenog Šibenčanina su stali brojni slavni

Piše šibenski.hr
9. veljače 2022. - 14:55

Za Mišu Kovača 1992. godina je bila i ostala najteža u životu, tada je smrtno stradao njegov voljeni sin Edi, tek 16-godišnjak, pripadnik specijalne postrojbe Hrvatske vojske "Škorpioni", i to pod nikad razjašnjenim okolnostima.

Mišo taj tragični događaj nikada nije prebolio i on je u svakom segmentu utjecao na njegovu budućnost, i osobnu, privatnu, i profesionalnu.

Sve je to bilo preteško za cijelu familiju, raspao se njegov brak sa Splićankom Anitom Baturinom, nekadašnjom Miss teen Jugoslavije, s kojom je 1975. godine dobio sina Edija, a dvije godine poslije i kćer Ivanu.

Mišina ljubav kasnije je postala Lidija Pintarić, koju je upoznao 1998. godine, a Mišo je u više navrata naglasio svoju privrženost i zahvalnost Lidiji, te neizmjernu ulogu koju je, s njegovom kćeri Ivanom, imala u njegovu oporavku i povratku na scenu.

image
Screenshot Youtube

U tim najtežim godinama Mišo je snimio singl "Kralju nebeski" 1994. godine, kojega autorski potpisuju Zrinko Tutić i Neno Ninčević, a u njegovom snimanju je sudjelovala cijela plejada velikih estradnih zvijezda, koji su željeli glazbenoj legendi dati i glazbenu, vokalnu, kao i ljudsku, osobnu podršku.

Tomu svjedoči videospot, iz kojeg je razvidno da Miši prateće vokale pjevaju Severina, Maja Blagdan i Ksenija Erker, gitare sviraju Bruno Langer iz "Atomskog skloništa", Zrinko Tutić, mladi Nikša Bratoš, za jednom je klavijaturom pokojni Rajko Dujmić...

"Koja ekipa na instrumentima, koji back vokali, nestvarno i Mišo legenda..."

"Dakle ovaj spot je hrvatski glazbeni all star. Tutić, Dujmić, Ninčević, Bratoš, Langer, na pratećim vokalima Maja Blagdan, Severina i Ksenija Erker. I naravno ikona Mišo u glavnoj ulozi. Nema dalje."

"Je li moguće da je ima Ksenija, Maju i Severinu za prateće?Je li moguće?"... tek su neki od komentara na YouTubeu, koji prate ovu zaista nesvakidašnju glazbenu kolaboraciju.

25. travanj 2024 04:24