StoryEditorOCM
Glazbaljubav prema školju

‘Žirje moje lanterna je stara‘: koncertom ispred stare crkve sv. Mikule obilježit će se peta obljetnica mješovite klape Žirje

Piše Šibenski.hr
28. srpnja 2022. - 15:57

Koncertom pod naslovom „Žirje moje lanterna je stara“  u petak, 29. srpnja  obilježit će se peta obljetnica mješovite klape Žirje, jedine klape na malim pučinskim otocima.

- Nije bilo lako održati klapu u pandemijskim uvjetima, ali je pobijedila ljubav prema školju naših korijena i želja da ustrajemo u organizaciji Žirajskog kulturnog lita – kazao nam je Petar Mikuličin, predsjednik klape Žirje.

U minulih pet godina žirajska je klapa imala zapažene nastupe na klapskim festivalima u Kaštel Kambelovcu i Makarskoj, a aktivna je i ovog ljeta na klapskim susretima u Biogradu, Rogoznici, Vodicama…

- Htio bih se i ovim putem zahvaliti Gradu Šibeniku i Šibenskoj turističkoj zajednici na potpori ne samo klapi, već i manifestaciji Žirajsko kulturno lito, koje ove godine, unatoč besparici, ima čak 11 programa. Naš koncert bit dijelom i promocija nove pjesme o Žirju pod naslovom „Sve bi da“ s refrenom „Žirje moje lanterna je stara. Liti svitli, zimi skoro gasi“. Sa željom da ona bude dio novog nosača zvuka sa žirajskim skladbama i napjevima, koji će, vjerujem, biti gotov do idućeg ljeta – još jednom se oglasio Petar Mikuličin.

Koncert klape Žirje počet će u 21 sat ispred stare crkve sv. Mikule u pristanišnoj luci Muna.

24. travanj 2024 14:59