StoryEditorOCM
Glazbacrtaona fest

Zamirisao šibenski glazbeni duh iz starih vremena, slijedi nastavak priče...

Piše Šibenski.hr
2. travnja 2024. - 12:00
Protekli vikend održan Crtaona fest u dvorištu šibenske gimnazijeTonko Mikulandra, Tomislav Duganđžić i Ivan Burić

Proteklog vikenda, odnosno 29. i 30. ožujka u dvorištu šibenske Gimnazije održano je prvo izdanje Crtaona festa.

Festival je održan i zamišljen kao ponovno okupljanje raznih generacija i bendova koji su bili akteri legendarne kultne Crtaone.

Prvi dan festival otvorili su izvrsni mladi bendovi  RetroVizija i Aracataca.

Mladi bendovi uz siguran i profesionalan nastup, prezentirajući svoje autorske radove pokazali su da šibenska scena razvija u fantastičnom pravcu.

Na mlade bendove publika je sjajno reagirala i spremno dočekala nastavak večeri i dvosatni Đelin program.

image

Crtaona fest u šibenskoj gimnaziji

Đele je sa svojim triom u preko dva sata koncerta odsvirao u cijelosti legendarni album „Ravno do dna“  i dobro zapalio solidno ispunjeno dvorište Gimnazije.

Drugi dan festivala otvorilo je mladi bend Freston koji je također pokazao čvrstoću i kvalitetu u svojoj izvedbi kao i njihovi kolege prijašnjeg dana. 

Po njihovom nastupu na binu su izašli prekaljeni šibenski pukeri Stratus i svojim 40 minutnim žestokim  nastupom dobro prodrmali šibensku publiku.

Dvorište Gimnazije se već potpuno napunilo kada su sa svojim programom započeli svima poznati D Diplinzi. Dalo se primijetiti da su njihove pjesme s albuma „Odakle ti obraz“ i „NE bud lud“ ostale zapamćene kod šibenske publike, jer je većinu pjesama publika u glas pjevala s frontmenom Branimirom Lambašom.

image

Crtaona fest u Šibeniku

Posebna euforija nastala je kad su im se pridružili i stari članovi Ivan Burić i Jurica Čular na pjesmi „Djeca sa zapadnog dijela grada“. Tokom nastupa D Diplinga upljena je i baklja, što najbolje opisuje euforiju u publici.

Nakon Diplinga na binu izlazi  za ovu priliku nakon 12 godina ponovno okupljeni BeetanTone. Svojim jednosatnim nastupom rasplesali su publiku starim hitovima „Pitam se“, „Stiže promjena“, „Bolji život“ i mnogim drugima. Brojni su komentari da je bend svirao uvježbano kao da nikada nisu ni prestali. Po završetku regularnog programa rasplesana publika bend je je pozvala i na  bis.

Kako su komentari  mnogobrojne publike bili jako pozitivni, a festival je prošao bez i najmanjeg incidenta, i mirisao na onaj šibenski duh iz starih vremena, organizatori festivala Zvonko Ćoso i Filip Plavčić mogli su samo objaviti i logičan odgovor, da slijedi i nastavak priče, te da se vidimo dogodine u istom terminu na Crtaona festu 2025!

13. travanj 2024 05:53