StoryEditorOCM
Glazbagreentanje u parku

Zabilježite u Adventurin kalendar! Evo kada plešemo uz Nenu Belana, Niku Turković, Ljetno kino, Kuzmu & Shaka Zulu...

Piše šibenski.hr
20. studenog 2023. - 11:12

Nakon što Matija Cvek & The Funkensteins 1. prosinca otvore ovogodišnju Adventuru, u Parku slijede odlični koncerti uz koje će Šibenčani i gosti plesati, guštati u blagdanskim delicijama s kućica i naravno – GREENtati! Na zadnjoj etaži Parka u prosincu, među ostalima sviraju Balkan Zoo & Nina Ćorić, Neno Belan & Fiumens, Nika Turković, Kuzma & Shaka Zulu te Ljetno kino! 

Bivša članica grupe Detour Gina Damjanović s pratećim bendom The GeeGee‘s u Park stiže samo dan nakon otvorenja Adventure, u subotu 2. prosinca! Ginu publika pamti kroz poznate hitove "Zaljubila sam se ", "Bez tebe", "Vikend" i brojne druge s albuma TourDetour. Uz njih, ali i druge sjajne pjesmama u izvedbi Gine i njezinog pratećeg benda The GeeGee’s, pleše se početkom prosinca u Parku! 

image
/Tvrđava kulture Šibenik

Nakon što su ovo ljeto na Tvrđavi Barone imali nastup za pamćenje kojim su totalno oduševili publiku, Balkan Zoo & Nina Ćorić ponovno stižu u Šibenik, a na Adventuri nastupaju u petak 8. prosinca!   

Balkan Zoo već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima, a na pozornici u Parku i ovaj put će im se pridružiti odlična vokalna solistica i flamenko pjevačica Nina Ćorić! Kroz svoju interpretaciju poznatih romskih pjesama, ovi vrhunski glazbenici žele publici približiti i kulturološko nasljeđe Roma te izgraditi nove mostove razumijevanja i prijateljstva.  

image
/Tvrđava kulture Šibenik

Miljenik domaće publike Neno Belan u Park stiže u subotu 16. prosinca u pratnji svojih Fiumensa! Riječki Splićanin s bendom već dulje od četvrt stoljeća pjesmama prenosi emocije svojim odličnim live nastupima, a ove su godine proslavili 25 godina na sceni! Bezvremenski hitovi poput „Pričaj mi o ljubavi“, „Dok tebe ljubim“, „Dotakni me usnama“, „Rijeka snova“, „Ponoćna zvona“ i brojni drugi odjekivat će pozornicom Parka u prosincu!  

image
/Tvrđava kulture Šibenik

Nakon njih, na binu se u četvrtak 21. prosinca penje jedna od najperspektivnijih i najpopularnijih hrvatskih mladih glazbenica, Nika Turković! Njezinu glazbenu karijeru u protekle tri godine obilježile su odlične kritike, rasprodani koncerti i zanimljive suradnje. Pjevačica je početkom ove godine objavila debitantski album ‘11‘ s kojim je osvojila ljestvice i pozicionirala se kao jedna od najtraženijih domaćih izvođačica. Moderan zvuk, vrsni instrumentalisti i hrabar pristup vizualnom identitetu postali su njezin zaštitni znak. Nika je prije nekoliko dana objavila novu pjesmu „Ima smisla“ koju će publika na Adventuri imati priliku uskoro čuti i uživo!  

image
/Tvrđava kulture Šibenik

A dan nakon Božića, u utorak 26. prosinca, na blagdan sv. Stjepana u Parku slijedi pravi party uz neponovljive majstore s mora. Kuzma & Shaka Zulu, dvojac koji se na scenu probio devedesetih, singlovima “Jedna mala Iva” i “Party (Ruke gore)”, “Puknuta ekipa” i “Prva liga“, vraća se u Šibenik! Njihovi hitovi iz devedesetih i dan danas su itekako popularni, a poseban ih je gušt slušati uživo pa nema sumnje da obilje dobrih vibracija i plesa čeka posjetitelje šibenske Advnture nakon Božića.

image
/Tvrđava kulture Šibenik

Dašak ljeta na samom kraju prosinca u Park u četvrtak 28. prosinca donose dečki iz Ljetnog kina! Troglasno pjevanje, ukulele, klarinet i bubanj čine originalni zvuk Ljetnog kina, a pjesme iz različitih razdoblja i stilova u njihovoj obradi zovu na ples.  

image
/Tvrđava kulture Šibenik

„Ne sumnjamo uopće da će Ljetno kino, baš kao i ostali najavljeni izvođači u Parku napraviti vrhunski blagdanski štimung popraćen druženjem i uživanjem u delicijama s kućica i naravno, dozom zdravog šibenskog GREENtanja! Jedva čekamo 1. prosinca i početak još jedne Adventure!“, poručuju organizatori šibenskog adventa koji se ove godine održava u organizaciji Tvrđave kulture Šibenik, uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika. 

Uz dosad najavljeni vrhunski glazbeni program tradicionalno u Perivoju Roberta Visianija, radionički program Arsenturica za najmlađe prvi put će biti održan u Kući umjetnosti Arsen, a klizalište ‘Vitićevo more‘, bit će, kao i dosad, postavljeno na središnjem gradskom Poljani u centru grada. U tijeku su prijave na dječju Outdoor Adventuricu kao i na sudjelovanje u prvom šibenskom Advenura RUN-u, a što će se još naći na Adventurinom programskom kalendaru bit će poznato uskoro!

27. travanj 2024 20:04