StoryEditorOCM
Glazba11. izdanje CMC festivala, najveće fešte zabavne glazbe u Hrvatskoj

Za sve generacije - od Pejakovića i Severine do Lorenza i Mije Dimšić

Piše šibenski.hr
6. lipnja 2019. - 17:25

Na dvije pozornice, glavnoj i Makina bini, u dva će dana koncerte održati neka od najvećih glazbenih imena hrvatske glazbene scene. Jedanaesto izdanje CMC festivala Vodice 2019 powered by Calzedonia donosi do sada najbolju produkciju i najveća glazbena imena koja će u dva dana, 7. i 8. lipnja, publici u Vodicama priuštiti najbolji i nezaboravan ljetni provod. CMC festival organiziraju CMC televizija uz potporu Grada Vodica i Turističke zajednice grada, a i ove godine festival podupiru brojni sponzori i više od 80 medijskih pokrovitelja koji će pratiti sve aktivnosti festivala i uživati u sunčanim Vodicama.

Novi singl i party

U petak, 7. lipnja, u večernjim satima na popularnoj kupoli, nastupit će najpopularnija i najdugovječnija grupa na zabavnoj sceni – Magazin. Bend na čelu s pjevačicom Andreom Šušnjarom česti je gost revijalnog dijela CMC festivala u sklopu kojeg su proteklih godina predstavili neke od svojih najvećih hitova. Ove godine će imati dvostruku ulogu, održat će veliki koncert kojim će službeno otvoriti festival, a u subotu će se predstaviti s novom pjesmom “Lozinka za sreću”.
Nakon Magazina, vodičku publiku će zabavljati najveća ovdašnja pop zvijezda današnjice – Severina. Na CMC festival stiže s novim studijskim albumom “Halo” objavljenim za Dallas Records, a na pozornici će osim novih pjesama izvesti i dobro nam znane hitove s kojima već 30 godina vlada glazbenom scenom.
Vruće ljetne atmosfere neće nedostajati, a za to će se pobrinuti i Lorenzo, mladi i sve popularniji elektronički projekt koji se može pohvaliti s prošlogodišnjim nastupom na festivalu Ultra Europe u Splitu te u brojnim drugim kultnim mjestima u kojima vlada kvalitetna elektronička glazba. Hrvatska publika upoznala je Lorenza kroz hitove “Sve sam znala i prije” (gdje mu se pridružila i Mia), “Sve što poželim” (suradnja s Antonelom Doko) i “Samo tvoj” (zajedno s Goranom Boškovićem), a sada ćemo imati prilike uživati u vrhunskom partyju za kraj prve večeri na glavnoj festivalskoj pozornici CMC festivala u Vodicama.
U međuvremenu, na pozornici kod Makine nastupit će jedan od najpopularnijih bendova pop tamburaškog zvuka, Begini, jedan od najperspektivnijih mladih zabavnjačkih bendova u Hrvatskoj, Ljubavnici, zatim Tara, bivša pjevačica grupe Karma koja je nakon višegodišnje stanke krenula u solo karijeru te etablirani šibenski predstavnici klapske pisme, klapa More.

Više od 50 izvođača

Druge večeri, u subotu 8. lipnja, na glavnu pozornicu dolazi više od 50 izvođača koji će nastupiti u sklopu revijalnog dijela programa: Željko Bebek, Dražen Zečić, Mladen Grdović, Mia Dimšić, Colonia, Opća Opasnost, The Frajle, Neda Ukraden, Jasmin Stavros, Lille, Magazin, Zlatko Pejaković, Igor Delač feat. ZETZ, Tara & Ivan Zak, Tri mušketira, Mejaši, Nina Donelli & Tarapana Band, Tragovi, Ivana Kovač, Ljubavnici & Begini, Domenica, Luka Basi & Marko Škugor, klapa Šufit, Alen Islamović & Enela, Dean Dvornik, Regina, Meri Andraković, Iva Ćurić, Maraaya, klapa Puntamika, Cecilija, David Temelkov, Nikolina Tomljanović, Berny & Taz Soldo ft. Suvy, Ausswinkl muzikanti, Vjekoslava Bach & Mario Rucner, Koktelsi, Mile Perkov, Dorotea Dumenčić, BQL feat. Nika Zorjan & Isaac Palma, Alya i The Babe Barbarella.
Nakon revijalnog dijela na velikoj pozornici koncert će održati Alen Islamović, bivši pjevač Bijelog dugmeta i Divljih jagoda. Na pozornici kod Makine također nas čeka zanimljiv subotnji program u sklopu kojeg će nastupiti Koktelsi i Bracera Bend.

19. travanj 2024 19:05