StoryEditorOCM
Glazba"Štorija je stala":

Novi uradak Branimira Bubice i klape Sebenico melem je za oči i uši (VIDEO)

Piše šibenski.hr
24. srpnja 2020. - 10:37

Da dijete u život umjetnika donosi najsjajniju iskru kreativnosti potvrđuje i primjer jednog od najomiljenijih šibenskih klapskih pjevača Branimira Bubice koji je prije tri mjeseca postao otac malene Sofije. Navalom pozitivne inspiracije napisao je pjesmu „Štorija je stala“ koju će krajem kolovoza zajedno sa svojom Klapom Sebenico izvesti na 23. Večerima dalmatinske šansone u svom rodnom Šibeniku. Premijerno poslušajte novu pjesmu ovdje:

Glazbu i tekst napisao je Branimir Bubica, a za aranžman je zadužan Leo Škaro. Video spot sniman je na prekrasnom otoku Murteru, pod redateljskom palicom Tomislava Dugandžića, a u spotu glumi Anđela Fržop.

O pjevačkoj karijeri i ulozi oca Branimir kaže:

„Za razliku od prošlog ljeta kada smo svakodnevno nastupali uveseljavajući brojne turiste koji obožavaju klapsku pjesmu, ove godine žudimo za koncertima kojih doduše ima, ali u puno manjem broju. Iako smo svi zabrinuti jer ne znamo koliko će ova situacija trajati, meni je ova blokada omogućila da provedem dragocjeno vrijeme sa svojom obitelji koja se nedavno povećala za jednu članicu koja nas već naveliko mota oko malog prsta. Uživam u svakom njenom osmijehu, pogledu, a u noćnom plakanju malo manje hahaha“.

Nagrada publike osvojena na prošlogodišnjim Večerima dalmatinske šansone za pjesmu „Nisan zna“ Branimiru Bubici i Klapi Sebenico dala je dodatni vjetar u leđa te ove godine na festival dolaze s lijepim sjećanjima, ali i odličnom novom pjesmom za koju se nadaju da će također dotaknuti emociju publike.

„Nagradama se ne zamaramo, već je nastup na festivalu sa takvim imenom i tradicijom velika čast i nagrada, a još pri tom ako netko prepozna ovu pjesmu i nagradi je, to je samo bonus koje ćemo objeručke prihvatiti“, kaže član Klape Sebenico Ivica Vlaić koji već vrijedno s kolegama uvježbava nastup za skorašnji festival.

Klapa Sebenico objavila je dva autorska albuma, „Dobra večer uzorita“ koji je nominiran za nagradu Porin te „Dalmacijo ti si zadnja luka“, a od svog nastanka 2011. do danas održali su preko stotinu samostalnih koncerata i veliki broj nastupa na festivalima i klapskim večerima, a zbog svojeg rada i rezultata publika ih je svrstala u sam vrh klapskog pjevanja u Hrvatskoj.

 

 

 

 

25. rujan 2023 11:52