StoryEditorOCM
Glazbaljetna špica

Najavljene sjajne svirke u Azimutu, Edo Maajka i Jasna Zlokić stižu na Mihovila, festivali na Martinskoj....

Piše Tena Šarčević/JL
4. kolovoza 2022. - 13:15

Šibenik se posljednjih godina brendirao kao nezaobilazno kulturno odredište, a u prvom tjednu kolovoza grad vrvi raznim umjetničkim događanjima. Posebice onim glazbenim.

Nakon što nas je sinoć i preksinoć na tvrđavi sv. Mihovila zabavljala australska rock senzacija King Gizzard & The Lizard Wizard (oba koncerta su rasprodana), večeras će jedna od najljepših pozornica na Jadranu ugostiti Edu Maajku u skopu programa RTL Music "Gčasno s tvrđave" 

Koncertni tjedan na Mihovilu zaključit će, pak, u subotu, 6. kolovoza, Jasna Zlokić.

Podno katedrale smještena je jedna od važnijih alternativnih točki grada, klub Azimut. U četvrtak sviraju Cura i dečko, dok u petak svoju pomnu selekciju predstavlja DJ Bakula.

Kolektiv RatCat organizira "Otmicu na moru", party na brodu koji polazi s rive, a na kojem svira DJ duo Local Suicide iz Berlina. Dvojac je nedavno bio gost kluba Tunel, a ovog puta dolaze na plovidbu. Najavljeno je da će se s mora vidjeti i vatromet kojim će se obilježiti sto godina kupališta Jadrija.

Na lokaciji Martinska, koja gleda na panoramu Šibenika, od 4. do 7. kolovoza se održava festival Membrain, posvećen bass kulturi i glazbi. Nastupaju brojni muzičari iz Hrvatske i svijeta, a među njima su, primjerice, Homemade Weapons, Youngsta, Baby T, Presha, Gest, Artilect, Vrh...

Osim stvari koje se događaju u samome Šibeniku, valja istaknuti da je zanimljivo i u okolici. The Garden Resort u Tisnom je od 4. do 10. kolovoza domaćin festivalu Defected, najvećem festivalu koji se održava na ovoj lokaciji, a koji je posvećen svim varijacijama house glazbe. Sviraju neka od najvećih imena toga svijeta, od Boba Sinclairea, preko Jade G i Honey Dijon, pa do Derricka Cartera.

U Primoštenskoj Aurori odvija se party zanimljivog koncepta. Splitska DJ legenda Pero Fullhouse slavi 20 godina otkako je izdao svoj kultni CD "Pero Fullhouse - Live Dj Mix @ Aurora", a u subotu, 6. kolovoza, će na istome mjestu pokušati rekreirati taj miks. CD izdan prije dva desetljeća bio je ekstremno brzo rasprodan, doživio je i reizdanje, a zasigurno i cijeli niz ilegalnih kopija, pa je to sigurno jedan od najpoznatijih dalmatinskih elektroničkih proizvoda. Uz Peru, sviraju i Alexander Kowalski, DJ Jock, šibenski Edy C i Zorro.

25. rujan 2023 19:04