StoryEditorOCM
Glazbau ponedjeljak, 19. prosinca

U susret koncetru ‘Zdravo, o zvijezdo mora‘: Tomislav Bralić gušta u šibenskim nastupima

Piše Šibenski.hr
12. prosinca 2022. - 08:51

 Zadarske Intrade i Tomislav Bralić s uspjehom su odradili svoj zagrebački koncert, pa se polako pripremaju i za nastup u Šibeniku, kad će u kazalištu 19. prosinca zapjevati na tradicionalnom božićnom koncertu „Zdravo, o zvijezdo mora“.  S Bonacom, Skradinkama, Žirjem i dječjim zborom Zdravo maleni.

- U Zagrebu je bilo zaista lijepo, ali ja, priznajem, posebno guštam nastupati u Šibeniku. Jednako na tvrđavi sv. Mihovila, kao i u dobrom, starom šibenskom kazalištu. Prva je pozornica vjerojatno i najatraktivnija na hrvatskoj obali Jadrana. Oduvijek sam volio i, kako vi govorite, šibensku pismu milu. Bilo je, zbog toga dana, kad su me moji Zadrani zafrkavali da sam infišan u šibenske klape, posebno legendarnu klapu Šibenik – otvorio nam se Tomislav na prvu.

Priznaje, međutim, kako je za novi dolazak u Šibenik bilo presudno njegovo prijateljstvo s našim kolegom i producentom božićnog koncerta Ivom Mikuličinom.

- Mi se čujemo vrlo često. Ne samo radi glazbe, gdje nam je časnik za vezu zagrebački Skradinjanin Branko Paić. Nisu samo članovi Intrada bili složni da uvod za našu knjigu napiše upravo Mikuličin. Oko toga su se složili i gotovo svi stariji zadarski novinari, uvjereni da je to doprinos zadarsko-šibenskom prijateljstvu, pa i šire. Obojici je, i Ivi i meni, to dobro znam, u srcu cijela Dalmacija – uvjeren je Bralić.

Tomislav je zaljubljen i u sport, ne samo u glazbu. Neovisno, što je žestoki navijač košarkaša Zadra, priznao nam je kako sa zanimanjem prati zbivanja na Baldekinu. - Prije dvije godine sam u Višnjiku gledao jednu sjajnu, više nego privlačnu utakmicu košarkaša Zadra i Šibenke. Guštao sam, dakako, u pobjedi mog Zadra, ali i zapazio nemali broj nadarenih šibenskih košarkaša. Tonija Nakića, Krešimira Radovčića, Domagoja Šarića… Šteta je što su neki od njih prerano napustili Baldekin ili poput Šarića, odustali od košarke. No, čujem da su već stasali novi šibenski košarkaški talenti – rado Bralić spominje dalmatinsku košarku.

Za kraj smo ostavili jednu pikanteriju, koja dodatno spaja Šibenik i Zadar.

- Veliki prijatelj moje obitelji bio je oduvijek zadarski Šibenčanin, dr. Tomislav Vrčić. U svakom trenutku je kao vrsni veterinar bio spreman pomoći mom ocu i djedu. Nije, stoga, isključeno da su mi, zbog tog neskrivenog prijateljstva, dali ime Tomislav – pomalo tajanstveno nam je otkrio Tomislav Bralić.

20. travanj 2024 13:39