StoryEditorOCM
GlazbaToo loud music

U subotu ne propustite 10. izdanje festivala TLM, dolaze velikani žanra

Piše Šibenski.hr
24. lipnja 2024. - 09:15

Ovogodišnja najzabavnija noć u Ražinama je ovu subotu (29.6.) na 10. T.L.M. (Too Loud Music) festivalu u organizaciji Udruge Oksid koja je vezana za cjelogodišnji program i zabavu u Disku R-u.

S pravom možemo Udrugu Oksid deklarirati kao najutjecajniju organizaciju koja od 2015. godine djeluje nizom različitih kulturnih i društvenih događanja u gradu, a posebice u svom “Malom Japanu”. Njihova priča je krenula spontano, za njih očekivano, jer su samo htjeli zabavu u svom kvartu. Tako su krenuli u Disko R-u, kojeg su naslijedili od generacija svojih roditelja koja je tu rado dolazila, uživala, plesala i zaljubljivala kao i ekipa danas.

image

Too Loud Music festival

Prvi organizirani T.L.M. festival nastao je kao prva i temeljna manifestacija u organizaciji Udruge Oksid u ljeto 2015. godine. Tvornica koja je simbol i razlog nastanka njihova kvarta je ispisana u nazivu festivala, T.L.M.- Too Loud Music, čime jedan masivni div postaje sinonim dobre zabave i lijepog druženja. Parola “djeluj lokalno, misli globalno!” je apsolutno primjenjiva u Oksidu jer su krenuli s T.L.M-om kao manifestacijom posvećenoj lokalnoj sredini te je kroz godine postala malo šira priča na koju rado dolaze ekipe iz drugih gradova poput Splita, Vodica, Benkovca, Zagreba, Karlovca, Osijeka itd. Posebno izdanje je bilo 2019. godine kada se prvi put organizirao program izvan područja Ražina te su sudjelovali u velikom festivalskom projektu na Martinskoj u okviru kojeg se održala warm-up večer petog T.L.M.-a te su kao i svi gradski organizatori “alternatinijeg” sadržaja pogurali priču na Martinskoj koja i dalje uspješno gura naprijed.

T.L.M je s vremenom promjenio svoju formu od dvodnevne manifestacije na jednodnevnu, što organizatori smatraju realnim životom festivala koji raste i odrasta s njima. Niz DJ-ava i bendova je stao na njihovu pozornicu od Six Packa, Stillnessa, Pullovera, Šanka itd., ali posebno vole dati priliku lokalnim bendovima da se predstave publici tako da se recimo kultni šibenski bend Diplinzi ponovno okupio nakon puno vremena na prošlogodišnjem izdanju T.L.M-a.

image

Too Loud Music festival

Ove godine, za velikih 10 godina festivala, koje su kako kažu organizatori, prošle prebrzo, donose “jaki” line up koji predvodi jedan od najboljih hrvatskih punk bendova Debeli precjednik iz Osijeka. Iz Dugava dolaze punk veterani koji nisu dugo svirali u Dalmaciji FNC diverzanti, nastupa i najmoćniji reggae sastav u Hrvatskoj Brain Holidays sa svojom crveno-žuto-zelenom zabavicom, te mladi šibenski predstavnici Superval pokreta Aracatica uz koje smo sigurni da dobra glazba živi među našim mlađim generacijama. Za zabavu u dugo u noć je zadužen DJ Boy without Eye.

Raznolikim line up-om potrudili su se prilagoditi šarolikoj publici koja ih podržava u radu iz godine u godinu, ali također ne mogu pobjeći i od svojih glazbenih želja u ispunjavanju line up-a iz godine u godinu.

Ekipa iz udruge Oksid se nikad nije isticala pojedinačno, iako su svjesni da ih ljudi poznaju iz organizacije događaja u “Malom Japanu”, ali na to su posebno ponosni i žele da taj njihov volonterski rad u lokalnoj zajednici bude lijepa priča koju vežu prijateljstva, dobra glazba i još bolja zabava!

Pridružite im se na ovogodišnjem T.L.M-u u subotu 29.6. na staroj poznatoj lokaciji u Ražinama (iza pečenjare Sladić) od 21 sat, uz upad od 15 eura za cjelovečernji program.

image

Too Loud Music festival

 

24. lipanj 2024 09:17