StoryEditorOCM
GlazbaU ponedjeljak na tvrđavi Barone

U sklopu glazbenog programa Strana B, stižu More Love Ensemble  sa sasvim posebnim zvukom  

Piše šibenski.hr
18. kolovoza 2019. - 13:46

Nakon koncerata u Pekingu i Maroku, More Love Ensemble svoj baseless fusion glazbeni koncept dovode i na najvišu pozornicu u gradu Šibeniku,  na Tvrđavu Barone. Stižu u ponedjeljak, 19. kolovoza, u sklopu glazbenog programa Strana B.

Za sasvim poseban zvuk zaslužni su vokalistica Melita Lovričević, klavirist i aranžer Petar Ćulibrk, te bubnjar i aranžer Enos Kulger. Kombinacija dva instrumenta, vokala i maštovitosti glazbenika rezultirala je prvim autorskim albumom sastava, Waking up. Album donosi autorske kompozicije, kao i nekoliko obrada tradicionalnih pjesama. Posebno se ističe prvi singl s albuma, Thoughts of you and blue, na kojem se bendu kao posebni gost pridružio renomirani i svestrani gitarist Mario Igrec, i to na arapskoj lutnji.

Redom afirmirani kako u samostalnoj karijeri, tako i u drugim projektima, glazbenici okupljeni u More Love Ensemble 2017., godine izdali su live album crossover glazbe More Love To Tchaikovsky, svirajući na festivalima, muzejima, kazalištima i klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i na Tvrđavi Barone. Od tada su zapaženi kako na hrvatskoj, tako i na internacionalnoj glazbenoj sceni, i prepoznati kao sastav koji u svojim nastupima traže ravnotežu između tradicije i inovacije.

- Uz dobru glazbu zasigurno je lakše ući u novi tjedan, stoga u ponedjeljak od 21,30 sati budite dio nove glazbene priče Tvrđave Barone. Ulaz na koncert slobodan je članovima Kluba prijatelja i njihovoj pratnji uz kupon  "Povedite prijatelja", a dobrodošli su i ostali posjetitelji s važećom dnevnom ulaznicom za posjet Tvrđavi Barone, poruka je organizatora.

 

20. travanj 2024 02:22