StoryEditorOCM
GlazbaPrvi put u Šibeniku

Tonči Huljić & Madre Badessa nastupaju na otvorenju Adventure, otkrivena imena još nekih izvođača

Piše Šibenski.hr
28. listopada 2022. - 12:54

Petak, 2. prosinca, rezerviran je za početak omiljene gradske manifestacije, koja započinje u Parkiću koncertom renomiranog hrvatskog producenta i skladatelja Tončija Huljića i njegovog benda Madre Badessa.

Program se nastavlja sve do 1. siječnja, gdje posjetitelje ovogodišnje Adventure očekuju koncertne večeri, ali i dnevni plesnjaci kad će publiku zagrijati brojni poznati izvođači među kojima su neki od njih premijerno na Adventuri: Songkillersi, Vesna Pisarović, Hari Rončević, Željko Krušlin Kruška & Latino, Alen Vitasović & Šajeta...

Ništa manje važne nisu ni brojne domaće glazbene snage koje će zasvirati u Parkiću, među kojima valja izdvojiti tradicionalne podnevne zabave na Badnjak i Silvestrovo uz Fenixe i Bagatin. U bogatom programu za sve uzraste, naći će se i tradicionalna Fritulada, odnosno obilježavanje šibenske Proslave, dok će večer puštanja lampiona u humanitarne svrhe biti rezervirana za prvu večer nadolazeće godine.

Tri etaže šibenskog ‘đardina’ s originalnom, kako gastronomskom tako i glazbenom ponudom; klizalište na otvorenom smješteno na glavnom gradskom trgu – Poljani; stožer najmlađih kreativaca u prostoru Galerije Matija koji u sklopu Adventurice – prosinačkog programa za najmlađe svakodnevno stvaraju, ali i ekološka osviještenost koja je započela nekorištenjem jednokratne plastike, a nastavlja višekratnom kaucijskom ambalažom prema ‘’zero waste’’ konceptu, ono su što šibenski adventski sajam od samih početaka čini posebnim. Opuštena atmosfera puna prihvaćanja i ljubavi svojstvena Adventuri, sada je istaknuta i u samoj krilatici sajma ‘’Naoružan samo Snješkom’’ kojom se, a kraju ove burne 2022. godine želi poslati poruka mira.

Podsjećamo da su još uvijek otvorene prijave na javni poziv za sastavljanje ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga na Adventuri 2022., a zainteresirani prijave mogu podnijeti do ponedjeljka, 31. listopada. Više informacija i detalji javnih poziva dostupni su na službenim stranicama Turističke zajednice Šibenik.

23. ožujak 2023 16:47