StoryEditor
GlazbaTri bine, jedan grad

The Frajle, Kiril Djaikovski, Kawasaki 3p i After Affair glavna su imena dočeka Nove godine u Šibeniku

Piše Šibenski.hr
16. studenog 2018. - 13:21

Šibenik, glazbena prijestolnica Dalmacije, novu 2019. godinu dočekat će na tri pozornice istovremeno, čime se neće moći pohvaliti ni veći gradovi u Hrvatskoj.

Međunarodno priznatog makedonskog glazbenika, Kirila Djaikovskog, Šibenik će gledati u klasičnoj postavi s trubačima kojima će se priključiti nevjerojatan David Lion. Djaikovski je karijeru započeo osamdesetih, a ubrzo se pridružio Vlatku Stefanovskom i s kultnim Leb i sol snimio dva albuma. Osim gostovanja na svim većim regionalnim festivalima, poput Exita ili Greenfesta, potvrda rada su i njegove suradnje s Ras Tweedom (Kruder & Dorfmeister), Esmom Redžepovom, Nicolette Love (Massive Attack), Patrick de Santos (Thievery Corporation) i ostalima. Uvod u najluđu noć zagrebački je Kawasaki 3P koji je ovoga proljeća obilježio 25 godina postojanja. U dugoj karijeri nizao se velik broj samostalnih koncerata, gostovanja na najpoznatijim festivalima kao što su INmusic, Exit, Sea Star, Terraneo i Špancirfest; okitili su se Porinom za album prvijenac – „Kawasaki 3P“, osvojili sedam Zlatnih Koogli te nagradu Davorin.

Publika koja Novu odluči dočekati u Perivoju Roberta Visianija, plesat će uz četiri dobro poznate dame u pratnji svoga benda – The Frajle koje za Šibenik pripremaju tri sata nezaboravnog glazbenog iskustva. Kakva će atmosfera vladati na omiljenoj Adventurinoj pozornici, Parkiću, najbolje znaju oni koji su ih već slušali uživo - Ljubav na dar, Meni trebaš ti, Ich Liebe Dich samo su neke od uspješnica uz koje će Šibenčani i njihovi gosti dočekati prve sate Nove 2019. godine.

Po prvi put, Šibenik će ove godine imati i binu koja će razveseliti poklonike sve popularnije elektroničke glazbe na kojem će nas u najluđoj noći zabavljati poznati sarajevski duo After Affair te mostarski DJ kolektiv Roof AW. I jedni i drugi poznati su po selekciji odlične glazbe i obilju energije koju tijekom svojih nastupa odašilju na plesni podij, tako da će i ljubitelji moderne elektronike doći na svoje.

„Koncertna događanja u gradu, a posebno na Tvrđavi sv. Mihovila, koja su Šibenik posljednjih godina profilirala kao relevantnog promotora glazbenih sadržaja na svjetskoj razini s priznatim i poznatim imenima, zaključit ćemo tek na dočeku nove 2019. godine. Time iz godine u godinu ostvarujemo potencijal Šibenika kao poželjne destinacije i u zimskim mjesecima. To se ne odnosi samo na novogodišnju noć, već i na uspješan gradski projekt jedinog plastic-free Adventa u Hrvatskoj – Adventure, koji je u kratkom vremenu prerastao okvire omiljene gradske manifestacije i postao zapažen i na nacionalnoj razini.“, zaključio je gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

Grad Šibenik i TZ Grada Šibenika uskoro će objaviti i potpun program Adventure koju ove godine otvara sjajni Vojko Vrućina.

 

 

04. srpanj 2022 13:49