StoryEditorOCM
GlazbaPROJECT VOJARNA

Svjetski popularne škotske zvijezde i "konvoj" domaćih snaga ovog vikenda "peglaju" u Kanalu svetog Ante

1. ožujka 2018. - 13:44

Kanalom svetog Ante nekada je vladala vojska, a danas vladaju festivali elektronske glazbe i DJ-evi! Tako će biti i ovog vikenda. Na prostoru nekadašnje vojarne Bribirskih knezova održat će se „Project Vojarna“, zimsko izdanje događanja elektronske glazbe, koje je prošlog ljeta na identičnoj lokaciji okupilo neke od regionalnih teškaša (Marko Nastić, Veztax, Insolate…).

- Prošlog ljeta je plesni podij bio dupkom pun, a odaziv je za novo, zimsko izdanje još i veći. „Project Vojarna“ je nesvakidašnji event u ovim krajevima, jer posjetiteljima nudi nešto novo, drugačije, neuobičajeno. U žestokoj konkurenciji turističkih destinacija potrebno je ponuditi nešto više od razgledavanja grada, sunca ili plaže. Trudimo se držati visoku produkcijsku kvalitetu i jaki sastav DJ-eva. A smatram da se „Project Vojarna“ s ovim „lineupom“ može svrstati među najveća regionalna zimska događanja. U tom smislu nam i te kako pomažu sponzori. U susret su nam kao logistička podrška izašli i gradski oci, gradonačelnik i njegovi zamjenici, koji su svesrdno podržali projekt – govori nam Miro Jurić, PR menadžer glazbene udruge „Echo“, koja uz izdavačku kuću Decoded Records potpisuje organizaciju „Projecta Vojarna“.

Prošloga su ljeta glavne face na „Projectu Vojarna“ bili Insolate (Hrvatska), Marko Nastić (Srbija) i Veztax (Slovenija). Sada su organizatori posegnuli za DJ-evima s Otoka. „Headlineri“ stižu iz Škotske.

- Gary Beck i Silicone Soul jedni su od najboljih škotskih izvoznih proizvoda. Graeme Reedie u „Vojarnu“ stiže kao predstavnik Silicone Soul, svjetski popularnog dvojca iz Glasgowa. Ovi su bivši punkeri sa samo 26 godina izbacili singl 'Right On, Right On!', koji je doslovno pomeo plesne podije diljem svijeta. Gary Beck je predstavnik novog vala glazbenih talenata iz Glasgowa. Produkcijski je stasao kao autor s prepoznatljivim, beskompromisnim zvučnim identitetom u svijetu techno glazbe – predstavio je Jurić glavne zvijezde „Projecta Vojarna“

Škoti će u Šibeniku imati i snažnu domaću podršku. Ljubitelje housea, techna i sličnih, srodnih žanrova elektronske glazbe očekuje dvodnevni program, koji su organizatori tematski podijelili u tri čina.

- Prvi će dan biti orijentiran na mekšu stranu elektronike. Na popisu izvođača će se 2. ožujka, uz glavnu zvijezdu Graemea Reedija (Silicone Soul), naći skupina DJ-a, koji pretežno preferiraju klasične house te malo življe tech-house ritmove. Drugi će dan obilježiti žešći techno stil, što i priliči eventu na kojemu gostuje veliki Gary Beck. A nakon groznice subotnje večeri od 6 sati ujutro kreće after party. Mislim da je lokacija napuštenog hangara vojarne idealna za ovakav tip događanja, jer daje industrijski štih projektu. Onima, koji dolaze - a očekujemo veliku posjetu – savjetujemo da se dobro naspavaju. Trebat će im puno energije, ako žele pratiti naš tempo – poručio je za kraj Miro Jurić. 


Program "Vojarne"

Petak (2. ožujka): Silicone Soul, Bake Junior, Mladen - DJ TimE, Nick Jelly, Ante Banić, Scheva, Zorro, Life4Funk i Gjuro
Subota (3. ožujka): Pero Fullhouse aka Skeptik, DJ Jock, Edy C, Santiago Batacosta, Eggy, Domagoj P i BS Side
After party: Chuby, Jolly Joke, Mani i Amigoo


Čelni ljudi „Projecta Vojarna“ su, uz Mira Jurića, predsjednik GU Echo Stjepan Petrović, dopredsjednik GU Echo i vlasnik Decoded Recordsa Edin Cipurković, te tajnik GU Echo Ante Dugopoljac.
- Nismo mi jedini zaslužni za realizaciju projekta. Tu su i naše vrijedne volonterke, te mnogi drugi suradnici i prijatelji udruge kojima se ovim putem zahvaljujemo – istaknuli su organizatori.

23. travanj 2024 09:20