StoryEditor
GlazbaKuba nikad nije bila bliže

Summit glazbenih velesila na tvrđavi sv. Mihovila: Cubismo&Big Band HRT-a

Piše Šibenski.hr
13. lipnja 2017. - 12:28

Koncertna sezona na Tvrđavi sv. Mihovila nastavlja se uz Cubismo&Big Band HRT-a. Ova jedinstvena suradnja u Šibenik dolazi tjedan dana nakon zagrebačke premijere već ovaj petak 16. lipnja.

„Jazz orkestar HRT-a i Cubismo: Summit glazbenih velesila“ – tako je glazbeni kritičar Davor Hrvoj nazvao koncert koji se održao prošlog tjedna u Zagrebu. Repertoar iz bogate dvadesetjednogodišnje povijesti Cubisma u jazz aranžmanima oduševio je publiku. Ne samo oduševio, dignuo je sa stolica i rasplesao!

Grupa Cubismo tijekom svoje karijere, koja traje od 1995. godine, izdala je osam albuma. Svoj zvuk su razvijali i mijenjali pod različitim utjecajima ali su uvijek ostajali vjerni izvornom latino zvuku.

Iznimna glazbena kvaliteta Cubisma prepoznata je od publike i struke, a emocija koju prenose rezultira uvijek rasplesanim auditorijem i pozitivnom vibrom. Suradnja s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije njihovoj energiji daje posebni i novi – jazz štih. Orkestar postoji kontinuirano gotovo sedamdeset godina, tijekom kojih su ostvarene mnogobrojne uspješne suradnje sa uglednim svjetskim i hrvatskim glazbenicima.

Cijena ulaznice za šibenski koncert iznosi 95 kn, a na dan koncerta 115 kn!

# KONCERT# šIBENIK# TVRđAVA# HRT# SV.MIHOVIL#CUBISMO

Izdvojeno