StoryEditorOCM
Glazbazoran predin

Sjajni slovenski kantautor, bliski Arsenov prijatelj i uvijek rado viđeni šibenski gost stiže u Kuću umjetnosti

Piše Šibenski.hr
25. listopada 2022. - 10:17

Jedan od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, bliski Arsenov prijatelj i uvijek rado viđen gost u Šibeniku Zoran Predin stiže u Kuću umjetnosti Arsen 11. studenoga kada će u duetu s gitaristom Igorom Polakom predstaviti kantautorski program Srebrni pioniri u kojem vlastite i poznate pjesme drugih autora izvodi kako su zvučale kad su nastale.

Svoj glazbeni put Predin je započeo kao pjevač novovalnog sastava Lačni Franz, kada je provokativnim tekstovima uz dozu zdravog humora osvojio regionalnu glazbenu scenu. To se nastavilo i do danas, stoga publiku u Arsenu očekuje spoj glazbe, humora, dobre atmosfere i druženja uz glazbeni pregled Predinova bogatog opusa uz neizostavne Arsenove stihove koji su obilježile dugogodišnje prijateljstvo dva glazbenika.

Predin je kroz godine skladao filmsku i kazališnu glazbu, napisao pet knjiga, četiri zbirke uglazbljenih pjesama, nebrojene kantautorske pjesme, no – u maniri svih velikih umjetnika – ne namjerava prestati oduševljavati kritiku i publiku ni nakon 43 albuma. Onaj aktualni, Gastarbajter trubadur, simbolično je u fizičkom obliku objavljen samo u formatu vinila, a dio pjesama izvest će i kroz program Srebrni pioniri.

Ulaznice se mogu se kupiti na webu i blagajni Kuće umjetnosti Arsen te u City Pointu šibenskih tvrđava, a cijene se kreću od 90 kn (11,94€) za članove Kluba prijatelja koji popust ostvaruju pri kupnji na fizičkim prodajnim mjestima.

Redovna cijena ulaznica je 110 kuna (14,60€), a korisnici Mastercard® kartica ostvaruju popust pri online kupnji

29. svibanj 2023 18:29