StoryEditorOCM
Glazbalongplay day

Sjajne vijesti za ljubitelje vinila: Svim izlagačima na dvodnevnom šibenskom sajmu ploča bit će plaćeni troškovi smještaja

Piše šibenski.hr
5. travnja 2022. - 10:30

U iščekivanju 10. Longplay dayja u Šibeniku u organizaciji kulturne udruge Fotopoetika, udruge Kolektiv 4B, a uz podršku Turističke zajednice Grada Šibenika, pozivaju se kolekcionari ploča, zaljubljenici u vinile da se prijave na sudjelovanje u izlagačkom dijelu LP dayja koji će se održati u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja.

Ove su godine organizatori pripremili veliku novost, osim što je riječ o dvodnevnom programu, izlagačima na sajmu ploča koji u Šibenik dolaze iz udaljenih krajeva Hrvatske i susjednih država bit će pokriven smještaj tijekom trajanja Longplay dayja i 3. i 4. lipnja.

S obzirom da je broj sudionika na sajmu ploča planiran za subotu, 4. lipnja, ograničen, ograničen je i broj izlagača kojima će se pokriti trošak boravka u Šibeniku, stoga svi zainteresirani prijavi moraju priložiti minimalno pet fotografija svoje kolekcije ploča, napisati nekoliko riječi o istoj (izdvojiti posebnosti) te navesti što će izložiti na sajmu ploča. Prijave se šalju na e-mail longplaydaysi@gmail.com do kraja travnja. Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, a što je kolekcija pripremljena za Šibenik atraktivnija, posebnija to su veće šanse da će izlagačima biti pokriveni troškovi.

Sajam ploča je izložbeno – prodajno događanje koje se desetu godinu održati u jutarnjim satima na atraktivnoj lokaciji nedaleko turističkog bisera katedrale sv. Jakova. Svake godine dosad LP day sajam je okupio veliki broj kolekcionara, među njima i izdavačke kuće, a prošle godine na sajmu su izlagali kolekcionari iz Bosne i Hercegovine, Makedonije te Crne Gore.

'Iako je Longplay day prije deset godina zamišljen kao šibenska inačica Svjetskog dana prodavaonice ploča (popularni Record store day) te je vjerno pratio svjetski poznati datum, ove godine LP day postaje samostalna manifestacija neovisna o bilo kojem datumu te širi program. Osim sajmenog i koncertnog dijela, pripremili smo nekoliko novosti o kojima će do početka manifetacije još biti riječi. Svakako se veselimo još jednom druženju na livadi ispred Azimuta i programima u Galeriji', poručili su organizatori.

01. svibanj 2024 06:38