StoryEditorOCM
Glazbakakva poslastica

Sitno se broji do nastupa glazbenog genijalca: Benjamin Clementine mogao bi obilježiti koncertnu sezonu na Mihovilu

Piše Šibenski.hr
14. kolovoza 2023. - 15:13

Sitno se broji do možda i koncerta sezone na tvrđavi sv. Mihovila. Možda smo malo subjektivni i preuranjeni u zaključku, no sutrašnji nastup genijalnog Benjamina Clementinea vjerojatno će se opisivati baš tim riječima.

Čovjek kojeg kritika stavlja u rang jednog Leonarda Cohena ili Nine Simone, u Hrvatskoj nastupa po prvi put – i to baš u Šibeniku. Osebujni Britanac tako će se pridružiti brojnim poznatim stranima imenima koji su nastupili na najpoznatijoj šibenskoj pozornici: od Lorde i Emeli Sande pa sve do Sigur Rosa, Gregorya Portera i Morcheebe.

Životni put umjetnika, kojeg je New York Times uvrstio na popis 28 genija koji su definirali kulturu 2016. godine a Francuzi mu dodijeli titulu viteza za umjetnički doprinos, prilično je impresivan.

Sa samo 19 godina iz Londona je preselio u Pariz gdje je neko vrijeme živio kao beskućnik i svirao gitaru na ulicama, u metrou, po barovima i hotelskim lobijima, stvarajući svoj prepoznatljivi stil. Clementine se okušao i u glumačkim vodama, a glumački debi na velikom platnu imao je u najnovijoj ekranizaciji Dine.

Clementine kombinira klasiku i pop, gradeći pjesme svojim moćnim tenorom. Publiku je osvojio već prvim albumom “At Least for Now“ iz 2015. godine, dok je posljednji album „And I Have Been“ objavio lani nakon petogodišnje stanke. Kreativni proces uzeo je u potpunosti u svoje ruke pa potpisuje i glazbu i stihove i produkciju. Ove godine očekuje se izlazak drugog dijela albuma.

Vrijedi napomenuti kako će Clementineov nastup imati i šibenski štih. Naime koncert će upotpuniti talentirani glazbenici proizašli iz Glazbene škole Ivana Lukačića. Uz mlade šibenske glazbenike Lovru Tunukovića i Nine Lucie Parine, tu su i Lucija Stanojević, Lana Plančić te Dora Šimunić.

Ulaznica još uvijek ima u prodaji, a dostupne su u sustavu Eventim te u City pointu Tvrđave kulture Šibenik.   

28. travanj 2024 02:21